Hyundai Excel 1.3i LS (1996)
Uitvoering | Excel 1.3i LS |
Bouwjaar | 1996 |
Jaar van aanschaf | 1998 |
Ik heb deze auto van een kennis overgenomen toen hij 13 maanden oud was en 90.000 km op de klok had. In 6 jaar heb ik het nu gebracht op 239.500 km.
Buiten een reparatie aan de waterpomp is het met deze auto: starten en rijden. Enige nadeel is dat het lampje van de ’check engine’ vrijwel continu blijft branden. Dit is bij ongeveer 150.000 km begonnen. Ik heb drie keer de computer laten uitlezen, maar de fout schijnt te liggen bij een corrosie van één van de draden van de gasinstallatie. Het verbruik is ongeveer 1:10-1:11. Hierbij maakt het niet veel uit of er veel stadskilometers of veel autoweg bij zitten (ik rijd veel in Duitsland op de autoweg en kan dan zeer goed meekomen met 140-150 km/uur.
Voor mij is het gewoon een ’niet-zeuren maar rijden’ auto.
Buiten het normale vervangen van de schokbrekers bij 150.000 km en banden (ongeveer 60-80.000 km) heb ik alleen bij 215.000 km de waterpomp moeten vervangen.