Hyundai Elantra 2.0 CRDi GL (2001)
Uitvoering | Elantra 2.0 CRDi GL |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
In verband met een baan verder bij huis moest ik een diesel aanschaffen. Dit werd de Elantra. In principe veel auto voor weinig geld, waar het niet dat ik er veel te veel geld voor heb betaald. Dat is eigenlijk het nadeel van deze auto’s. Ze zijn totaal niet waardevast (zeker niet met zo’n relatief hoge km stand). Hier had ik me beter in moeten verdiepen. Eigenlijk tegenstrijdig gezien de prestaties van de auto. Kracht is wat de auto kenmerkt, de sterke 2.0 crdi motor kan overal mee. De auto haalt met gemak de 190 km/h en nog redelijk geruisloos ook. Verder beschikt deze auto over voldoende comfort: airco, elektrische ramen, centrale deurvergrendeling, boordcomputer en ga zo maar door. De auto rijd redelijk zuinig, ongeveer 1:16 op de snelweg.
Het uiterlijk van de elantra is niet spectaculair, ’degelijk’ beter te noemen. Een overdreven ruime kofferbak en veel ruimte achterin zorgen voor meer dan genoeg ruimte. Ik ben dan ook erg tevreden over de elantra in de korte tijd dat ik hem heb gehad. Helaas ben ik weer van baan verwisseld en gaat de Hyundai de deur uit, want ja, zo’n degelijke ruime auto weegt wel 1288 kg. en dat levert een kostenplaatje van 90 euro p.m. op aan alleen al wegenbelasting. Als ik het verreken met de aanschafprijs en het bedrag wat ik er nu voor terugkrijg heb ik er in 6 maanden zo’n 1800 euro op verloren. Goed, het rijplezier in het afgelopen half jaar compenseert dat bedrag enigszins.
Ik heb een maand geleden de remschijven + blokken moeten vervangen (ruim 300 euro)
Wel een nadeel bij ’Koreanen’ in het algemeen, de onderdelen zijn behoorlijk prijzig.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee