Hyundai Coupé 2.0i FX (1999)

Hyundai Coupé 2.0i FX (1999)

UitvoeringCoupé 2.0i FX
Bouwjaar1999
Jaar van aanschaf2007

Het is een lekkere snelle auto ik heb een rode van het bouwjaar 2000, dit is nog wel het oude type maar wel van 2000. Ik heb hem nu een half jaar en ik vind hem goed rijden. Ik rij qua verbruik ongeveer 1 op 10. Het is me al gelukt om 1 op 8 te halen maar dat was veel uitproberen en veel gas intrappen. Ik heb nog niet echt constante lange stukken gereden. Maar dat komt binnenkort als ik op vakantie ga vanuit Groningen naar Maastricht. De resultaten daarvan zullen volgen. Ik heb er een Green open luchtfilter op gezet. En het geluid daarvan is lekker doordringend. Ook wil ik zeggen dat de kofferbak mij niet verbaasd en hij de meeste 2.0 16v wel bij blijft. Ook zit nog in de planning om er xenon lampen in te zetten, omdat ik er nu 100W ’xenon look’ in zitten en die elke maand wel doorbranden en ik mij daar dus scheel aan betaal.

Inmiddels op vakantie geweest naar limburg vanuit het hoge noorden des lands en als ik gewoon met het verkeer meerijd dan zit het verbruik op 1 op 11.6 .Dat vind ik redelijk we zaten met 3 man in de auto en bagage dus redelijk gewicht voor de rest hield hij zich goed. Al met al nog steeds een topauto niks op aan te merken.

Ik heb nog geen grote problemen gehad, alleen 2 keer een kapotte riem van de stuurbekrachtigingspomp.

Onderhoud:

Nog geen bijzondere dingen, wel een setje achterremblokken, voor piepen ze erg dus die komen er binnenkort ook onder, en rachts achter heb ik waarchijnlijk mijn stabilisatorstangetje stuk die tikt wat maar dat zie ik wel met de apk.

Ik heb nu Maxxis banden onder mijn auto (205-50-15) originele maat en die slijten erg snel (kan ook aan mijn rijgedrag liggen) ik heb ze er nu bijna 15000km onder zaten er nieuw onder toen ik hem kocht en zijn nu dus bijna af dat vind ik redlijk snel misschien meer die hier last van hebben?? Graag hoor ik daar wat van en wat voor banden u er onder hebt.

7,5