Honda Logo 1.3 (1999)

UitvoeringLogo 1.3
Bouwjaar1999
Jaar van aanschaf2019

No-nonsense stadsbakkie

Aangezien onze vorige auto, een Renault Megane uit 2003, nogal wat reparaties moest ondergaan om hem door de APK te krijgen besloten we naar een ander autootje uit te kijken. De overstap van Max verstappen van een Renault motor naar Honda motor zette ons op het spoor van de Logo.

Voor weinig
Via marktplaats kwamen we uiteindelijk in Noord-Groningen uit. Eenmaal bij de verkoper aangekomen kregen we direct een goed gevoel. De auto was al jaren in het bezit van zijn moeder maar werd niet of nauwelijks meer gebruikt. De Honda was al die jaren keurig bij een officiële Honda dealer in onderhoud geweest. Wat bleek, de verkoper was al meer dan 20 jaar werkzaam bij diezelfde Honda dealer. Na een korte proefrit werden we het snel eens en waren we de trotse eigenaar van de Logo.

Zuinig
Sinds 2019 heeft de Logo inmiddels al dik 20.000 km gereden. Dat heeft hij zonder morren gedaan. Uiteraard is het comfort minder dan dat van de Megane maar over het algemeen is het best uit te houden. De 1.3 motor doet wat hij moet doen, is niet overdreven snel (daar weet Max ook alles van ;-) maar is daarentegen een stuk zuiniger dan de Megane. Zeker met de huidige snelheidslimiet op de snelweg is 1 op 18 goed haalbaar!

Mag het licht aan?
Bij de APK in maart 2020 kwamen er geen gekke dingen aan het licht. Het lampje van het derde remlicht was kapot maar dat was dan ook alles. Kortom de Honda toont zich een betrouwbare partner die ook nog eens weinig kosten met zich meebrengt. De wegenbelasting bedraag 27 eu per maand, dat is, naast de brandstof, tot nu toe maandelijks de grootste kostenpost.

Zijn er dan helemaal geen minpunten?
Natuurlijk zijn die er. Zo laat de blanke lak achter op de kofferbak los. Niet van invloed op het rijgedrag maar het ziet er niet heel netjes uit. De bestuurdersstoel zakt een klein beetje door en de gordels rollen niet meer uit zichzelf op. Dat is het eigenlijk wel.

We zijn blij met onze Logo en hopen dan ook nog lang met elkaar verbonden te blijven.