Honda Legend 2.7i 24V (1990)

UitvoeringLegend 2.7i 24V
Bouwjaar1990
Jaar van aanschaf1999

Ik ben in het bezit van een Honda Legend 2.7i en ben daar trots op. Je ziet ze niet vaak (meer?) op de weg en dat bevalt mij juist. De auto is comfortabel, stil en snel, tja wat wil je met die Honda techniek. Ik rij al jaren Honda (voorheen Accords) maar de Legend is toch wel de fijnste auto, tot nu toe. Mijn Legend rijdt op gas (gemiddeld 1:7) en maak dus ook veel kilometers, meestal ´s nachts op de autobaan. Deze auto heeft, in vergelijking met de opties van Autoweek, wel cruise control, elektrische stoelverstelling, airconditioning en licht metalen velgen (standaard).

update (16-11-2003):
Het is al weer een tijdje geleden dat ik deze posting gedaan heb, tijd voor een update dus! Ik ben nog steeds in het bezit van deze auto. Tot op heden ben nog uiterst tevreden.

Update (25-07-2004)
Met nu 296.000 km op de teller wordt het weer eens tijd voor een update. Ik ga deze auto verkopen (export) omdat ik een Honda legend 3.2 uit 1993 heb gekocht (met nog geen ton op de teller).

Echt problemen zijn er niet geweest maar op een gegeven moment zijn bepaalde dingen aan vervanging toe (na 244.000 km mag dat ook wel).

Ik heb met de Honda Legend twee problemen:
1. Open dak sluit niet meer goed.
2. nadat ik 17’ velgen op de auto heb gemonteerd trilt de auto licht en is niet op te lossen...

Update (16-11-2003):
Een maand gelden het eerste ´grote´ probleem, de auto wou niet meer lopen na ongeveer 100 meter (na koude start). Het bleek een smerige gasklep te zijn geweest. Voor de rest rijdt ie nog als een zonnetje!

Update (25-07-2004):
2 maanden geleden (in mei 2004) had ik problemen met de hydraulische koppeling. Eén hydraulische cilinder was lek en heeft mij € 150,= gekost voor een nieuwe (bij Honda dealer). De auto rijdt subliem (!) maar het is tijd voor de opvolger van deze legend, de 3.2 liter versie. Ik heb de 3.2 al gekocht. Perfect onderhouden (geen krasje te bekennen) en met 98.000 kilometer op de teller kan ik hier vele jaren plezier aan beleven. Maar hierover later in mijn nieuwe review.
Mijn Legend (waarover deze review gaat, de 2.7 dus) krijgt wat jeugdpuistjes (roest) maar voor de rest een prima auto. Motorisch subliem (tja het is en blijft een honda...).
Ik ga nu afscheid nemen van deze Legend en dus ook van deze review.