Honda Jazz 1.2 Cool (2013)
Uitvoering | Jazz 1.2 Cool |
Bouwjaar | 2013 |
Jaar van aanschaf | 2013 |
3 mnd in gebruik
Mijn vorige auto naderde de 3-ton (Golf TDI), dus op zoek gegaan naar een opvolger. Dit viel niet mee; vanwege kosten had ik er geen problemen mee om in een iets kleinere auto te rijden.
Bij toeval terecht gekomen bij deze Honda, keuze was of een tweedehands diesel (Polo, Corsa) of deze nieuwe Jazz.
Ik had niet heel vertrouwen in de kleine diesels/benzine motoren met een turbo, dus gekozen voor de Jazz.
Op kosten gebied maakt het niet zoveel uit (wegenbelasting/brandstof - 26K/jaar)
Het betrof een voorraad actiemodel (Cool) met een zeer scherpe prijs! Qua luxe iets minder dan ik gewend was, maar vond/vind dat niet zo'n probleem.
Ik heb er wel een paar originele Honda velgen onder gezet, wordt ie iets stoerder van.
Ervaring tot dusver:
+ Wat een ruimte!
+ Ideale achterbank! (zeker voor hond!)
+ Stil, bochtengedrag, weggedrag, schakelen
+ Redelijk zuinig (ca. 1:17-18)
+ Rijdt soepel
- Op snelweg niet de snelste (= wel te doen)
- (Zij) windgevoelig
- Beetje eenvoudig afgewerkt/mist luxe uitstraling
- Heeft onterecht een "Nederland in beweging" imago
Vakantie
Deze zomer met caravan op vakantie geweest en dat was goed te doen met de Jazz! Zelfs in de bergen wist de motor zich goed te houden. Wel is het noodzaak om de motor goed in toeren te houden, wat wel een beetje ten koste gaat van comfort. Verbruik steeg dan naar 1:11-12.
20k Km beurt
Auto is voor de eerste beurt naar de garage geweest. Nieuwe olie en weer een fris interieur filter; Kosten: 179 euro.
Trouwens bij garage doen ze er 5w40 in, ik dacht dat er iets van 0w20 in zou gaan...(i.v.m Co2 en verbruik)
Inmiddels zitten de winterbanden (Michelin A4) eronder. Verbruik is daardoor iets hoger (1:16-17).
Qua plus/min punten blijft alleen het gebrek aan power beetje over. De motor is zeker niet traag, maar mist een beetje "bite"/snelheidsbeleving mede doordat de motor tot 3500tpm nauwelijks hoorbaar is....
Voor de rest dik tevreden, op naar de 40k Km!
40K beurt
De Honds is voor een 40K beurt naar de garage geweest. Wat olie en filters, toch 280 euro.
Verder geen bijzonderheden. Plus en minpunten blijven.
Motor is net aan, maar wel zuinig/rustig en de auto rijdt gewoon erg goed en soepel.
Daarnaast valt me op dat de gebruikte materialen wel beetje krasgevoelig zijn.
60K beurt
Auto heeft klein beurtje gehad. Geen bijzonderheden. Plussen en minnen blijven gelijk. De Jazz rijdt vrolijk verder!
85K beurt
Inmiddels weer even verder, geen bijzonderheden te vertellen. Wat me toch beetje tegen blijft staan is een beetje pit in de motor. Met volle bepakking zit er niet veel fut meer in de motor en moet je echt hoog in toeren klimmen om beetje mee te komen. Voor de rest een hele, hele fijne auto!
Ondertussen opzoek naar wat anders, maar nog geen idee wat. Zou graag bij Honda willen blijven, maar modellenaanbod is niet heel erg breed.... (misschien Mazda?)... wordt vervolgd!
Aanschaf andere auto
Na lang zoeken hebben we een andere auto gekocht, geen Honda.... Maar een Ford Focus station met 1.6 ecoboost motor.
Terugkijkend op de Honda Jazz 1.2:
+ Ruim, licht en praktisch en superhandig!
+ Lage kosten in gebruik (verbruik, belasting etc.)
+ Rijdt erg prettig en makkelijk
- Vermogen en koppel onderin, motor doet soms net even te "moe" aan
- Lak van met name motorkap erg gevoelig voor steenslag en matige corrosiebescherming (putjes roesten snel)
- Windgevoelig bij hardere wind

Honda Jazz 1.2 S PRIJS IS INCL NIEUWE APK, AFLEVERINGS BEURT INCL FILTERS EN BOVAG BGARANTIE
- 2012

Honda Jazz 1.2 Airco 15' LMV Apple car play nwe apk
- 2011

Honda Jazz Hybrid 1.4 i-VTEC 102pk CVT Elegance | Automaat | Panorama dak | Cruise control | Climate control
- 2014