Honda Jazz 1.2 Cool (2015)

Uitvoering | Jazz 1.2 Cool |
Bouwjaar | 2015 |
Jaar van aanschaf | 2025 |
Mijn eerste ervaringen met een Honda auto
Aangezien ikzelf ook altijd reviews van andere gebruikers lees voordat ik een andere auto aanschaf (het gaat immers om heel veel centen) wil ik ook graag mijn steentje bijdragen in deze.
Voor woon-werkverkeer had ik een nieuwe auto nodig zodoende kwam ik bij de Honda Jazz 1.2 uit.
Ik rijd conform het nieuwe rijden hoofdzakelijk; 70% snelweg (100 tot 110 km per uur) en 30% stadsverkeer.
-Wegligging is prima.
-Stuurgedrag is prima.
-Ruimtelijk en praktisch interieur.
-Redelijk stug onderstel hetgeen ik als prettig ervaar.
Lak is wat krasgevoelig heb ik het idee.
De zitting van de bestuurdersstoel is aan de korte kant; ik ben overigens 1.87 meter lang.
Het gemiddelde brandstofverbruik in de theorie volgens de B.C. (Boordcomputer) is 5,5 bij mij.
Praktijkverbruik is 0,5 tot 1,0 meer als je het daadwerkelijk uitrekent aan de pomp.
Hoe zuiniger ik volgens de B.C. rijd des te groter is de afwijking zoals altijd naar meer verbruik dus.
Gemiddeld verbruik ik met de Honda Jazz in de praktijk 1 op 16 (= tussen 1 op 14 en 1 op 18 waarbij 14 en 18 uitschieters zijn)
Ter vergelijking: Mijn oude Fiat Panda 1.2 8v uit 2008 verbruikte gemiddeld 1 op 17 bij mij.
Mijn oude Ford Fiesta uit 1.3 8v uit 2000 verbruikte gemiddeld 1 op 15 bij mij.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee