Honda Insight 1.3 i-VTEC Exclusive (2013)

Honda Insight 1.3 i-VTEC Exclusive (2013)

UitvoeringInsight 1.3 i-VTEC Exclusive
Bouwjaar2013
Jaar van aanschaf2016

Stille kracht, onopvallende beauty

Eind 2016 kwam er een nieuwe lease-auto en werd het tijd voor een andere tweede auto. Hybride leek ons wel wat, en uiteindelijk een drie jaar oude Insight gevonden. Uiterlijk en technisch als nieuw, had in 3 jaar 22000 km gelopen.
De Insight vinden we nog steeds een mooi model om te zien. Onopvallend, maar geslaagd. De lijnen kloppen volgens ons. Na 6 jaar zelf rijden viert de auto deze maand zijn 9de verjaardag en staat de teller op zo’n 76000 km. Geen enkele dure reparatie gehad, eigenlijk alleen normaal onderhoud. Sinds een jaar of twee doen we “merkbeurten” bij de kwikfit, want de dealer vraagt echt de hoofdprijs voor onderhoud. En niet zo’n beetje ook. De auto rijdt prettig en zuinig. Wel een paar aantekeningen. Het zicht naar achter blijft ook na jaren storend beperkt door een dwarsbalk in het zicht. En aan de cvt automaat wen je, maar dwingt ook tot een bejaarde rijstijl. Als je dat niet doet maakt de motor heel erg veel toeren. De navigatie is zo ongeveer de slechtste die ik ooit gehad heb. En het was een meerprijs van 2009 euro ooit. Ik overweeg om de multimedia set te vervangen door de gewone radio. Veel gebruikersvriendelijker. Al met al een goede tweede auto, heel betrouwbaar, maar weinig rijplezier door de cvt automaat. Vandaar hier en daar ook 3 sterren. Wel zeer betrouwbaar. En we houden hem zeker nog 6 jaar.