Honda FR-V 2.0i Comfort (2006)
Uitvoering | FR-V 2.0i Comfort |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Sinds kort in het bezit van een FR-V, na lang zoeken en veel testrijden in bijna alle soortgelijken dan toch uiteindelijk de voor ons perfecte MPV gevonden.
De afmetingen (verhoudingen) tussen binnen- en buitenmaten zij ideaal, niet lang en veel binnenruimte, alhoewel de kofferbak zo af en toe aan de kleine kant is.
De 3 + 3 zitopstelling geeft veel plezier in de auto, er wordt om gevochten (kinderen en volwassenen) wie voor in het midden mag zitten.
De 2 liter motor rijdt rustig in de lage toeren en is zeer sportief boven de 2500 toeren, nog overwogen om de 1.7 te nemen maar deze reageert te onstuimig op het gaspedaal. Vandaar dat er denk ik ook een 1.8 beschikbaar komt.
Wel wennen aan de 6 versnellingen en plaats van het pookje, op lange afstanden in combinatie met de cruise-control lekker, in druk verkeer schakel je je eigen suf.
Naar de handrem werd in het begin ook wel eens mis gegrepen.
Goed zicht in de buitenspiegels (groot), maar de binnenspiegel geeft een vertekent beeld (smal), parkeersensoren werken goed.
Januari 2007 6000km;
Nu al enig tijd genoten van deze auto, al 3x met de Honda FRV op vakantie geweest, je verbaast je eigen wat er allemaal in past;
2 volwasenen en 1 kind voorin, 2 kinder achterin, middenstoel plat, 2 koffers, 2 kratten met boodschappen, 2 weekend tassen, wandel/kinderwagen, mountainbike, schoonheidskoffer, handtassen en nog een koelbox, het past er echt allemaal in.
Het enigste wat tegenvalt is het verbruik, lager als 8.5 a 9 liter per 100km komen wij niet, toch hiervoor eens langs de dealer.
Januari 2008 17.000km;
Eerste onderhoudsbeurt gehad, kosten 230 euro en de standaard stalenvelgen met winterbanden gemonteerd.
Twee kleine parkeerschade plekjes (portier en achterklep) laten uitdeuken zonder spuiten voor 70 euro, ziet er weer netjes uit.
Het verbruik blijft zoals eerder genoemd, zuiniger kan wel maar dan moet je met een wel heel lichte rechtervoet gaan rijden, aangezien de kilometers die wij met deze auto maken is 1 op 11 nog te overzien.
Voor de rest geen problemen, en alle bestuurders zijn inmiddels wel gewend aan de handrem, plaats pookje en achteruitzicht.
Blijft toch een apart verschijnsel deze wagen.
Maart 2009 37.000km
Tweede onderhoudsbeurt gehad, kosten 400 euro, de LM velgen weer gemonteerd en ruiterwisserbladen vervangen.
Geen problemen voor de rest, blijft een fijne wagen voor ons gebruik.
Geen, en nog steeds geen opmerkingen