Honda CR-V 2.0 i-VTEC Elegance (2008)
Uitvoering | CR-V 2.0 i-VTEC Elegance |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Gewoon een fantastische auto!!!
Vanaf nieuw deze auto met VEEL plezier gereden. Betrouwbaar Honda want nul keer laten staan [tja, eigenlijk 1 keer want binnenlampje aan gelaten en accu leeg].
85% van mijn kilometers zijn ww Ede-Utrecht op de A12 in de spits dus prima belasting voor een auto [warmrijden]. 10% vakantie en fietsweekendjes. 5%. 1 op 12,7 is het resultaat gemiddeld overall en nog opvallender is dat ik 110.000km met de banden gereden heb en hoewel nog niet versleten moesten ze vervangen worden ivm cuppen [randje op profiel].
De CRV maakt je direct een rustige rijder want een dergelijke bescheiden SUV maakt je relaxed. Je zit wat hoger en rechter op dus heerlijk relaxed.
Algeheel comfort is uitermate luxe, mooie materialen en eigenlijk mis je alleen een geïntegreerde NAVI. De Honda Garmin op/in het dashboard lost dat overigens prima op. Klein minpuntje is het windgeruis langs de ramen, zeker niet storend maar wel wat hoorbaar. Meer gehoorde klacht zijn de plastic delen [zoals achterbak] wat snel beschadigd raakt. Automatische airco doet zijn werk naar behoren. Audio is in deze auto van redelijk goed niveau.
Ruimte aanbod binnen het zitdeel 200% want veel beenruimte en hoofdruimte voor en achterin. Ook de bank vorm achterin is bijzonder fijn. De kofferbak is meer dan prima omdat de auto een redelijke vloer maar enorme hoogte heeft. We zijn vaak met 4 personen en 4 fietsen weg geweest. 3 achterop de trekhaak en 1 [alleen de wielen eruit] onder de inlegplank in de bagageruimte. De tassen er bovenop en je kunt een vracht meenemen. Omdat de achterover hang gering is zakt de CRV dus nauwelijks door. SUPER!! De standaard voorstoel kan wel omhoog maar kantelt dan ook direct een fractie naar voren. Ik heb de voorkant van de zitting 3 cm laten verhogen door de dealer en dit is een uitermate goed besluit geweest. Geen enkele keer vermoeid uit de auto en dat met veel onderrug problemen.
Motorvermogen is meer dan toereikend voor deze auto. Geen sprinter maar voldoende inhaalpower. Tijdens accelereren hoor je de motor maar niet storend [plezierig geluidsfrequentie]. Op tempo geheel stil. Meer dan geweldig de normaal geheel overbodige automatisch bijschakelende 4 wiel aandrijving. Normaal dus 2 wiel maar tijdens de vele sneeuw in de periode begin 2010 en 2011 maar wat veel plezier van gehad [zonder winterbanden zelfs]. Maximale GPS Snelheid op vlakke weg ongeveer 185 teller staat dan op 195. Remmen voldoen uitermate goed en gedoseerd. Stabiele wegligging met zeer lichte reactie van harde zijwind [kracht 5]. Indien kracht 3 no problemo.
Onderhoud zal zoals gewoonlijk redelijk zijn [want dat was ook altijd toen ik privé al mijn eerdere Honda’s heb gereden. Een storing in de airco volgens garantie vervangen. Een lichte merkwaardige knisper bij de hemelrand bij de vooruit [ik hoor dat soort dingen, de familie hoorde gewoon niets…]. Ook na 4 jaar is de lak nog mooi echter de hoog opstaande rand van de motorkap is wel wat beschadigd door steenslag [zwarte auto, niet handig dus].
Sorry mensen, foto’s heb ik zo niet maar goed deze zijn voldoende op internet. Succes en een aanrader deze auto. Voor mij gisterenavond besloten deze te vervangen over twee maanden voor een Volvo V60. Helaas zit een CRV er niet meer in ivm label code D en nieuw model nog niet leverbaar. Ik had een nieuwe CRV zonder problemen gekozen. Ook vanwege de bijzonder plezierige relatie met Honda Veenendaal en zijn personeel. Plus, Plus, Plus. Dank voor ruim 4 mooie jaren met de CRV en eerder privé nog eens zo’n 20 jaren diverse Honda’s.
Ik kom zeker weer terug.
Johan Coenen
Ede
Ingeleverd met een traan...
Laatste verslag:
Vrijdag 20 april mijn Honda CRV ingeleverd en met een traan, want hele plezierige kilometers, in alle opzichten ECHT HONDA!!!
Dank CRV, Dank HONDA VEENENDAAL, Dank!!!
De laatste periode geen bijzonderheden meer opgeleverd behalve een kleine schade door een vervelend te laag paaltje.....Jammer.
Op dit moment paste even geen Honda in mijn plaatje/categorie [max 20%] maar in de toekomst zal ik er altijd weer terugkomen.
PRIVATE LEASE Honda CR-V