Honda Civic CRX Coupé 1.6i 16V (1987)
Uitvoering | Civic CRX Coupé 1.6i 16V |
Bouwjaar | 1987 |
Jaar van aanschaf | 2001 |
Af en toe is het denk ik goed om eens te kijken naar de straatracers van weleer waar nog steeds veel nieuwe GTI, turbo’s en Type R’s moeite mee hebben om ze bij te benen.
Mijn auto is een Honda Civic CRX Coupe 1.6i ME (Manfred Ernst)Edition en ik kan u vertellen dat deze 15 jaar oude auto nog steeds in een krappe 7 seconden op de honderd zit om vervolgens door te kunnen trekken naar een top van 230km/u.
Natuurlijk, op een bochtig weggetje zal ik moeite hebben een moderne GTI bij te houden, maar het is werkelijk ongelovelijk hoeveel rijplezier zo’n oude CRX kan bieden aan zijn trotse, maar niet bepaald vermogende eigenaar.
Echter, daar blijft het dan wel bij qua voordelen... deze auto is levert ontzettend veel geluid, is absoluut niet praktisch, heeft last van roest, vooral aan de achterste wielbakken zoals vrijwel elke oudere CRX... maar hij doet het nog steeds!
Na 209.000km te hebben gereden in 15 jaar tijd rij ik er nog vaak leuke blokjes mee om (Leeuwarden - Rotterdam retour), ook word er geregeld een Golf GTI, BMW of Mercedes mee in zijn hemd gezet tijdens een stoplichtsprintje.
Deze auto’s zijn betrouwbaar, superzuinig (gem. 1 op 12!), snel, en vooral heel erg leuk! Mijn conclusie luidt dus ook, onderschat deze kleine Honda’s niet en ondhoud wel dat er geen enkel merk is dat zoveel vermogen uit zo;n klein blok haalt zonder assistentie van turbo’s of g-laders.
Om af te sluiten, hier zijn de cijfers;
1598cc , standaard 125pk (alhoewel deze auto maar liefst over 160 pk’s beschikt)
Onthoud vooral dat het hierbij over een 15 jaar oude auto gaat en denk bij het kopen van een nieuwe auto ook eens aan een Honda en de door dit merk gelverde prestaties... Nothing beats a Honda!
Accu moet waarschijnlijk vervangen worden.
Stuurkogels links en recht vervangen.
Remblokken vrij gemaakt.
Een last but not least; schade door inbraak.