Honda Civic Coupé 1.5 LSi (1995)
Uitvoering | Civic Coupé 1.5 LSi |
Bouwjaar | 1995 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
mijn eerste mankementje
FANTASTISCH! wat kan ik anders zeggen over deze wagen? Ik heb de wagen nu ongeveer 7 jaar, rij gemiddeld 30.000km per jaar en deze wagen heeft me slechts 2 keer in de steek gelaten: de eerste keer was door een kapotte radiator (slijtage) en de tweede keer was enkele dagen geleden toen de wagen geen kik meer wou geven. Het probleem was snel gevonden(en opgelost): de batterij! Na 7 jaar trouwe dienst was het tijd om de batterij te vervangen. Daarna reed ie weer als een zonnetje en dat doet ie nog steeds, na meer dan 200.000km. Starten doet hij winter of zomer zonder morren,ik doe alle kleine onderhoudsbeurten (olie vervangen, luchtfilter enzo) zelf. Voor grotere zaken gaat hij binnen in de garage.
Na 200.000km zijn enkel volgende onderdelen vervangen geweest: de cardan-assen en pakking van de carter. Dit is echt alles.
een minpuntje is de roestvorming aan de achterste wielkasten. Deze stak de kop op in 2007.De aangetaste carrosserie-onderdelen heb ik er toen uitgeslepen, weer mooi opgevuld en bijgewerkt en herspoten. Onlangs heb ik weer wat roest moeten bijwerken (eveneens aan de achterste wielkasten). Boosdoener waren de rubberen beschermstrips die zich rond de wielkasten bevinden. Ze doen meer kwaad dan goed aangezien in de strips zich metalen draden bevinden. Deze zijn na verloop van tijd beginnen roesten en hebben dan de carrosserie aangetast. De strips heb ik nu verwijderd. Een weetje: na dit model van de Civic heeft Honda geen rubberen beschermstrips meer gebruikt...ik vraag mij af waarom:-)
Samengevat vind ik dit een echte superwagen! Hij is 110% betrouwbaar (winter en zomer),rijdt ook zeer zuining (nu heb ik ongeveer een verbruik van 5.9 à 6 liter per 100km (dit is ongeveer 1:16) en qua sportiviteit moet hij niet onderdoen voor andere wagens. Eerst heeft hij lang gereden met zijn standaard 13" velgen. Dan hebben er 16" alu-velgen ondergestaan. Dan heeft hij weer een tijdje gereden op de standaardvelgen en nu heb ik (terug) 15" velgen klaarstaan om gemonteerd te worden. Mijn schokdempers gaan nu zo'n 150.000km mee en ik hoop stiekem dat ze snel versleten zijn (bij de laatste controle bleken ze nog OK te zijn) zo kan ik nieuwe Koni's aanschaffen:-)