Honda Civic 2.2i-CTDi Comfort (2008)
Uitvoering | Civic 2.2i-CTDi Comfort |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Eindelijk zover.
Ik mocht mijn nieuwe zakenauto ophalen.
Waar ik uit hebben mogen kiezen (prijsklasse die ik kan leasen):
- A3 Sportback
- Fiat Bravo
- Opel Astra
- Honda Civic
A3 Sportback, erg mooie auto. Mooi afgewerkt, rijdt lekker. Maar een beetje te standaard. En in de tijd dat ik hem bestelde was het nog niet voor de facelift versie, beetje het idee dat je een verouderde auto ging bestellen.
Fiat Bravo, leuke auto. 150 pk diesel, maar het stuurde niet zo lekker als verwacht.
Mooie auto, weinig beleving in mijn ogen.
Opel Astra, alleen de GTC vind ik mooi, maar dan nog een te verouderd model. Ook erg standaard.
Maar zoals bekend is het de Honda Civic 2.2 i-CDTi Comfort geworden.
Aantal redenen:
- Uiterlijk vind ik erg gewaagd en nog steeds erg mooi.
- Interieur is super! Erg spacy, en dat vind ik erg mooi.
- Motor, de diesel van Honda is snelle diesel met veel trekvermogen.
- Beenruimte achterin.
- Grote kofferbak met dubbele bodem.
- De dealer was klantvriendelijk en sprak me erg aan. (Auto Herven Den Bosch)
- Levertijd, 2,5 weken!
De opties die ik heb:
- 16 inch Titan velg
- Ambient Lightning (blauwe verlichting bij je voeten etc)
Ik rijd de auto nu een week of 3, en heb dus het nieuwe kenteken (leuke extra).
Hij rijd erg goed op lange afstanden, de zit is goed. Wegligging zelfs met 16 inch is nog zeer goed te noemen.
Snelweg rijden is stukken stiller als me vorige Jetta.
Ook binnen de bebouwde kom is de Diesel lekker stil.
Let wel op dat je hem rustig warm rijdt, dan blijft hij de rit stiller heb ik het idee.
Wel vind ik het verbruik van de auto niet helemaal optimaal, maar dit zal aan me rechtervoet liggen vrees ik.
Al met al een super auto!
Ik heb er nog geen moment spijt van gehad!
De eerste service beurt is geweest voor de 20.000 km
Helemaal niets aan de hand, rijdt nog prima en na de beurt rijdt hij weer als nieuw!
Het enigste minpuntje vind ik toch wel de standaard boxen, muziek had wel iets harder gemogen :D
-------------
Grote beurt achter de rug en rijd weer als nieuw!
Zalige auto, nergens problemen, geen opmerkelijk olie verbruik en rijd bij nader inzien toch zuinig, ik was de grote tank gewend van de VW Jetta, deze is toch een stuk kleiner.
-------------
Hij gaf aan dat de roetfilter verstopt zat, na de handleiding gelezen te hebben een half uur 60 km/uur gereden en het was verholpen. Toch op aanraden van de Dealer op bezoek geweest, nieuwe software en het probleem hoor niet meer voor te komen.
Rijd weer prima!
-------------
Kleine beurt gehad. De auto had een lichte afwijking naar rechts. Dit is netjes hersteld en hij rijd weer super!
-Verstopte roetfilter.
Kleine beurt
De kleine beurt is weer netjes verlopen. De auto had een lichte afwijking naar rechts. Dit is verholpen.
Hij rijd weer als toen hij net uit de showroom kwam.
Prima geregeld.
Remschijven slepen
De remschijven maakte wat geluid.
Je had er alleen last van bij langzaam rijden.
Dag erna naar de dealer geweest en binnen een half uurtje was het verholpen.
Ze waren al aardig versleten achter, deze zijn nu vervangen.
Rijd weer heerlijk!
Grote Beurt
De auto weggebracht voor een grote beurt, nieuwe schijfremmen voor, laatst was achter vervangen vanwege het slepende geluid.
4 nieuwe banden, voor de rest was er niets aan de hand behalve dat hij vuil was. Gelukkig was het laatste netjes verholpen toen ik hem ophaalde. Gestofzuigd en gewassen was hij weer klaar voor de actie. Als vervang auto een nieuwe Honda Jazz meegekregen, rijd verbazingwekkend goed.
De Civic rijd weer als nieuw en hij verveelt me nog steeds niet!
Nu op naar de 100.000.
1 ton op de teller
Het is zover, de auto is een paar weekjes terug weg geweest voor de service beurt met een ton op de teller.
Dit in iets meer als een jaar bij elkaar gereden, en de auto rijd nog perfect. Geen problemen en heeft me nog nooit laten staan.
Na de onderhoudsbeurt rijd hij weer super.
Helaas heeft de leasemaatschappij besloten dat ik pas een nieuwe mag halen bij 2 ton?! ipv 140.000.
Van de andere kant het is en blijft een hele fijn wagen en rijd hem nog veel plezier.
Grote beurt
En het was weer tijd voor een grote beurt.
Nieuwe banden en nieuwe remmen.
Meer was er niet nodig om deze auto weer super te laten rijden!
Weer goed geregeld en netjes alles opgelost.
Kleine beurt
De auto was weer toe aan een kleine beurt.
Met 140.000 op de teller aangekomen bij de dealer voor een onderhoudsbeurt.
Hij trok wat naar links, dit is verholpen voor de rest het standaard wat er gebeurt als hij nagekeken word. Remmen netjes afgesteld, uitgelijnd en rijden maar.
Geen problemen, nog steeds niet!
Schuivertje
Met dit heerlijke weer en de zuinige gemeente is het dan toch zo ver gekomen.
Ik ben de bocht uit gegleden in nog wel de straat waar ik woon.
Klap opgevangen met mijn linker voor velg, dus die is nu beschadigd.
Dealer gebeld, hij word vandaag nog gerepareerd!
Super service!
Aanrijding met een steen
Het is zover, me Civic heeft me laten staan.
Vandaag op de snelweg een steen geraakt te grootte van een kinderkop.
Heel erg fijn weer, de steen kwam onder de auto, alle lampjes gingen aan en de auto viel uit.
Gelukkig was het rustig op de weg en heb ik hem netjes op de vluchtstrook kunnen parkeren.
Helaas is hij niet meer aangegaan, dus nu afwachten tot hij gemaakt is, uiteraard heeft deze domper niets met de kwaliteit te maken.
Een vervelend ongeluk, dat wel.
Grote beurt en een nieuwe cd speler
De grote beurt is een paar weekjes terug gebeurd zonder problemen en met prima service.
Dit nadat de aanrijding met een steen met een sisser is afgelopen.
De steen heeft electronica geraakt waardoor hij een beveiliging had geactiveerd wat zorgde dat er geen brandstof meer werd gevoerd naar de motor.
Een knopje indrukken en hij was weer rijklaar :)
Me eerste "echte" probleem met de Civic. De CD speler hakkelde en deed het soms wel en soms niet, deze is nu vervangen en doet het weer helemaal top!
Op de dag dat de CD-Speler werd vervangen hebben ze me een dagje met de nieuwe CR-Z laten rijden. Wat een super rijdend autootje!
Toch blij dat ik weer terug in me Civic mocht gaan rijden. ;)
Tussenstand
Na deze kilometers en met dit mooie weer werd het tijd voor een tussenstand.
Pluspunten:
- Uiterlijk (Vind het nog steeds een erg mooie auto)
- Heerlijke motor
- Prima wegligging
- Zeer goede stoelen, comfortable
- Ruimte in de auto, gaat meer in dan je denkt!
- Banken die je omhoog kunt klappen
Minpunten:
- Lak is niet de beste, veel last van steenslag
- Radio ontvangst is niet stabiel, luister meer cd`s gelukkig
- Kleine tank, dus vaak tanken met de kilometers die ik maak.
De 180 grens komt dichtbij, nu afwachten of er weer km`s bij komen.
Service beurt
De auto is weer weg geweest voor een beurt.
Hij reed nog prima, dus wat kleine controles en hij was weer in orde.
Het blijft een heerlijke auto!
Het is nog niet bekend wanneer hij ingeleverd moet worden dus we rijden vrolijk verder!
De laatste kilometers
De auto moet worden ingeleverd.
Nog even genieten van deze auto.
Ik ga over een weekje een Renault Laguna rijden (tijdelijke oplossing ;))
Eindoordeel:
Pluspunten:
- Wegligging, heerlijk hoe hard je een bochtje om kunt gaan
- Motor, soepele stille diesel met veel trekkracht
- Interieur, blijft spacy en met de extra blauwe verlichting binnenin maakt het tot een feest
- Ruimte, de magic seats zijn erg handig!
- Betrouwbaarheid, hij heeft me nog geen 1 keer echt laten staan op de steen na.
Minpunten:
- Verbruik met mijn rijstijl is niet echt zuinig te noemen. (Als me vader er mee rijd is hij wel een stuk zuiniger, maar nog niet echt super)
- De lak is niet bepaald sterk. Veel last van steenslag
- Kleine tank
Al met al een super auto, echt een aanrader!
Nu is het afwachten totdat ik me volgende Honda mag bestellen, maar voorlopig ga ik een Renault Laguna rijden.
Ook geen straf, zeker niet, maar wel compleet iets anders.