Honda Civic 2.2i-CTDi Comfort (2006)

Honda Civic 2.2i-CTDi Comfort (2006)

UitvoeringCivic 2.2i-CTDi Comfort
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2009

mijn ervaring

Sinds eind Juni van dit jaar in het bezit gekomen van de mooie auto.
Na lang zoeken en wikken en wegen tussen een Seat Leon, Honda civic en een BMW 1 serie toch uitgekomen op de Civic.
Uiteindelijk gaf de goeie naam en het ruimte aanbod toch de doorslag om voor de Civic te kiezen en tot nu toe nog geen spjt.

De auto ligt als een blok op de weg en stuurt heerlijk strak. Daarnaast is de motor pittig zat en als je wil ook nog eens erg zuinig.

Door mijn Werk in de ploegendienst hoef ik haast nooit in de file te rijden en ik leg ook bijna geen kleine ritjes af, hierdoor kom ik na 4 keer tanken uit op een gimmideld gebruik van 5,2/100km.
Ik maak ook veelvuldig gebruik van de cruisecontrol.
Tevens is het op de snelweg erg prettig dat er een 6 versnellingsbak op zit.

Ik krijg tot nu toe ook veel complimentjes over dat de civic er mooi uit ziet en bijzonder is. Vooral in de Rode kleur die ik heb.

Tot nu toe kan ik maar 2 minpuntjes ontedekken aan de auto;
- er zit geen externe audio aansluiting op.
- linker luchtrooster is niet al te lekker af te stellen.

Zit er aan te denken om zelf een aux aansluiting te monteren op de uitgang van de CD wisselaar. Een FM transmitter zie ik niet echt zitten door toch veel slechte reviews van mensen hierover.

Het zicht naar achteren waar veel mensen over klagen vind ik wel meevallen, de zij spiegels compenseren de achter spoiler ruimschoots.

Zal de komende tijd met veel plezier kilometers gaan maken en als er iets verandert dan zal ik dit updaten.