Honda Civic 1.8i-VTEC Sport (2008)

Uitvoering | Civic 1.8i-VTEC Sport |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2016 |
Aanschaf
Honda it is!!
Na bijna 6 jaar van onze honda CRV 2.0 es bjr 2002 te hebben genoten was daar toch de dag van afscheidt.
Wat een dijk van een auto die ons door heel Europa zonder enig probleem heeft vervoerd.
Wij waren al enorme honda fans echter na deze crv moest er toch weer een honda komen en het liefst een met een beetje een fatsoenlijk verbruik want dat was bij de CRV toch wel een dingetje 1:9,5 ongeveer(met caravan 1:8).
De spoeling wordt dan bij honda erg dun als je zuiniger en goedkoper in de lasten wilt maar wel de prestaties voor je caravan.
De Civic 1.8 silverstone was het model wat we zochten echter na een flink aantal weken speuren op de bekende sites was hij dan toch ingeruild een zwarte 1.8 sport met een enorm lage km-stand(64.600) van de eerste eigenaar met bjr 09-2008.
Zo blij als een kind contact opgenomen met de dealer en een afspraak gemaakt voor een proefrit en bezichtiging.
Vroeg in de morgen van Assen naar Rotterdam en bij aankomst stond hij daar te glimmen (diamond black) en ons aan te grijnzen waarbij wij al verkocht waren.
Wat een prachtig model blijft het toch waarbij vooral de kleur het hem doet.
De proefrit was geweldig,stil,snel,toeters en bellen als nieuw van binnen top.
De deal werd gesloten en wij terug naar Assen met een veertje onder de voet,want dat waren we niet gewend met onze CRV nipje gas bij en 150 staat hij zo op .....geweldig.
update 23-04-2016
Wij rijden nu een aantal weken in onze nieuwe Civic en zijn nogsteeds erg tevreden met de keuze echter zijn er wel een paar dingen die mij opvallen na een heel aantal honda's te hebben gereden.
- Het kraak gehalte ligt hoger dan bij de crv(grootste min punt)
- Geen achter wisser(val mee te leven)
- hang en sluit werk veel fragieler
- klimate control leid af en toe een eigen leven(spontaan een koude luchtstroom)
+ super wegligging
+alles erop en eraan (cruise control erg fijn)
+6bak en mooi vlot
+ruim en zuinig(grootste pluspunt) 1:14 is prima haalbaar
+super geluid stereo installatie
Nee deze honda tovert bij mij nog iedere dag een grijns op mijn gezicht vooral om zijn looks en weggedrag wat ligt dat ding op de weg echt als op rails ....top top top.
Wij rijden ongeveer 5 jr met onze auto's dus de updates zullen volgen ik houdt jullie op de hoogte.
het vervolg
Nu zeg een 30000 km verder zat ik achter de pc en dacht een update mbt onze Civic is wel nodig en nuttig voor een ieder die aan deze honda denkt bij aanschaf.
Niets dan lof over de Civic hij bevalt ons nog steeds erg goed
met een verbruik van rond de 1:13,5 tot 1:14,5 vind ik het een verademing in gebruik tov de CRV.
Afgelopen 30,000km geen problemen gehad waarbij we alleen regulier onderhoud hebben gehad (olie,filter,banden).
Voor de banden ben ik van Michelin Pillots naar Michelin premacy 3 gegaan die heel erg goed bevallen en misschien iets harder zijn maar veel langer meegaan.
Alles werkt nog naar behoren en voelt goed aan.
Wat je wel goed ziet en merkt aan dit model civic is de krasgevoeligheid van het interieur en de slijtage van de bekleding .
Het is niet dat de gaten erin vallen maar je ziet goed waar je arm ligt (lichte plekken) toch wel jammer.
En als we dan toch zeuren is het aanwezig zijn van rammeltjes ook wel een dingetje,in het dashboard een kraakje en een ligt kraakje in de hemelbekleding.
Ach wat een gezeur waar het om gaat is betrouwbaarheid en starten en lopen en dat doet deze honda altijd!!
Net terug van een vakantie in zuid-frankrijk met de caravan aan de haak een kip van 700kg onbeladen en niets geen probleem echt geweldig,airco vol aan 4 personen erin en 1000kg aan de haak top top top....
zomervakantie 2018
Nu net een week weer aan het werk en dacht even de ervaringen met de Civic updaten.
Onze Civic houdt het nog steeds prima wel wat onderhoudt gedaan afgelopen maand.
remolie vervangen/versnellingsbakolie vervangen/multiriem vervangen/originele schijven en blokken rondom, dit alles gezien de km-stand en trip naar het zuiden.(kunnen we er weer even tegen:))
De honda heeft het prima gedaan caravan aan de haak en gaan tot op heden geen problemen ermee gehad op misschien een krakend koppelingspedaal na (bekent probleem).
Heb er zelf al eens wat WD-40 in gespoten echter komt het na enige tijd toch terug.
De dealer gaf aan om een nieuwe koppelingscilinder te plaatsen als ik er vanaf wilde echter ook volgens hun kon het geen kwaad.(maar mee leven)
Het verbruik over 4100km deze vakantie was 1:9,5 dus met en zonder caravan ik vind het netjes.
Voor de toekomst komen de voorbanden eraan waarbij ik toch weer Michelins laat monteren deze banden doen het prima onder de Civic.
Ik houdt jullie op de hoogte !