Honda Civic 1.5i GL (1991)

Honda Civic

UitvoeringCivic 1.5i GL
Bouwjaar1991
Jaar van aanschaf2003

De Honda Civic 1.5 gl is een compact bommetje, een auto van nog geen 900 kg met een 1.5 16 V.
Regelmatig merk ik dat het verslavend is om het toerenbereik geheel te benutten.
Ondanks dat dit model geen Vtec systeem in de motor bezit, hebben de mensen van Honda het wel goed gesimuleerd in dit ´bommetje’.
Bij ong 4500 toeren merk je dat er ineens meer kracht vrijkomt!
Doortrekken is het devies!

+kracht motor
+zuinig!! (op lange einden 1:17)
-geluid motor bij 120+
-verder nix

Update 11 sept 2004

Ik heb nog steeds deze auto en ben er nog steeds erg gek mee. De auto is probleemloos nog steeds, ben er zelfs mee naar Tsjechië en Zuid-Duitsland geweest (totaal 3580 km)
Ik heb er zelfs een helling van 24% mee opgereden en afgedaald, autootje is niet kapot te krijgen.

Het is zelfs zo dat de motor moeiteloos naar 170 trekt en daarbij zo rustig rijdt alsof het nix is.
Vooral van 0 tot 120 is de auto serieus snel, met V power benzine merk je dat ie lekker soepel rijdt en pittig is.
Menig weggebruiker wordt op achterstand gereden in genoemd interval, zelfs een BMW 316i.
Veel mensen zijn ook lovend over het brute uiterlijk dat overigens standaard gebleven is (de auto is zo al erg mooi om te zien, een Porsche ga je toch ook niet verbouwen?).

Omdat ik van de auto onder de indruk ben kan het best zo zijn dat ik hierna Honda Prelude ga rijden, die auto schijnt ook erg goed te zijn.

Ik heb echter ook interesse in BMW, de E36, BMW is in Duitsland wat Honda in Japan is.

Geen, dit karretje is goed onderhouden, en ik ben er zuinig op.

Nadat ik de auto weggedaan heb in januari 2005 is de auto een tijdlang in bezit geweest van een vriend van mij. Helaas was die wat minder zuinig erop, en helaas had hij ook nog de pech 2x een ongeluk (1 zelfschuld, 1 ander) ermee te beleven.

Zelf heb ik slechts 1x bijna een ongeluk gehad toen ik van een rotonde afvloog door de slechte grip van de B merk banden (koop NOOIT B merk banden, das verkeerde zuinigheid, believe me).

De civic is op t moment van schrijven in handen van een kennis van die vriend van me. Km stand is nu rond 3 ton, maar motor heeft ondanks pittig leven nog steeds de handdoek niet in de ring gegooid.

9,5