Honda Civic 1.4i S (1998)
| Uitvoering | Civic 1.4i S |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 1998 |
| Jaar van aanschaf | 2001 |
| KM-stand bij aanschaf | 63.000 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Honda is hier een sterk onder gewaardeerd merk, over de hele wereld gezien is het een sportief en betrouwbaar merk zoals ook bij mij. De Civic in Jewel uitvoering, ex lease wagen en de vorige eigenaresse scheurde er veel mee heeft een mooi stel stoelen met 4 hoofdsteunen die bij nader onderzoek precies op Recaro"s lijken maar nee het zijn Recaro"s gemaakt voor in de Vti en in de Jewel gemonteerd. Zitten stevig maar de zittingen hadden iets langer mogen zijn. Na 1800km stap je fit uit dus het is geen nadeel bij mij althans niet.
Wegligging is zeer goed en met de Toyo proxus banden verpletter je zelfs een snelle Vw Gti die vele malen sneller is in de beruchte Philip Morris bocht bij Bergen op Zoom.
Als je hem op benzine overschakelt en je doortrekt dan komt deze pas los want het is een toeren machine schitterend als je ervan houdt.
Er zijn wel zaken die ik anders wil zien bijvoorbeeld achteraf ingebouwde zaken als het Webasto schuif/kanteldak dat problemen geeft en de niet originele afstandsbediening en vergrendeling in de portieren van een Duits kwaliteits merk. Helaas ben ik ingetrapt in de mythe van Duitse degelijkheid en zit ik nu met de gebakken peren!
- remblokjes voor bij 120.000km
- linker voorlampje bij 90.000km
- rechter voorlampje bij 140.000km
- achterdemper affabriek op de lasnaad gebroken niet verrot
dus een Civic zwakte
- achterdemper van een duur merk al bij 170.000km verrot