Honda Civic 1.4i City (1997)
| Uitvoering | Civic 1.4i City |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 1997 |
| Jaar van aanschaf | 2012 |
| KM-stand bij aanschaf | 135.500 km |
| KM-stand laatst | 152.112 km |
Aankoop
05-08-2012
Sinds vandaag heb ik een honda 1.4i benzine gekocht. deze ziet er nog vrij goed uit buiten een paar deuken.
Verder moet de distributieriem vervangen worden en daarmee ook de waterpomp.
De eerste kilometers bevallen zeer goed, geen rare rammeltjes en lekker stugge vering. Lage auto en daarom stapt mijn moeder niet graag bij mij in. Weer een voordeel!
Het verbruik is ook lekker, gemiddeld met lekker weer is het verbruik 1/14-15. Voor een auto van 15 jaar oud, is dat zeer netjes!
Distributieriem + waterpomp
Vandaag zijn de distributieriem en waterpomp vervangen. Het is toch handig als je kennissen hebt die dit kunnen. Daardoor heb ik als student eigenlijk weinig kosten aan de auto.
Het is nog steeds een heerlijke auto. Het comfort is heerlijk, alleen omdat ik nog al een lange jongen ben(1.92m) moet ik bij ritten langer dan 2 uur wel even de beentjes strekken.
Natuurlijk ben ik er wel eentje van de jongere garde. Dus met de tijd zal hij wel een tik sportiever gemaakt worden.
Het verbruik is iets hoger geworden, maar nog steeds doet hij 1/13-14. Dit ligt natuurlijk aan de winterse tijden.
Olie verversen & andere velgen
Inmiddels tour ik nog lekker door in de Civic.
De audio in de civic is verre van origineel meer. Zowel voor als achter zijn nieuwe speakers geplaatst en ook een subwoofer neemt nu een deel van mijn achterbak in beslag. Kabels leggen door de auto is ook nog eens een leuke klus.
Van de week heb ik even met mijn oom de olie ververst en daarbij natuurlijk een nieuw oliefilter geplaatst.
Om de honda toch wat sportiever te maken, heb ik een set 15'inch mangels velgen aangeschaft. Dit maakt de honda wel lekker breed. Tevens 2 nieuwere voorbanden erom laten zetten zodat ik genoeg profiel heb voor de sneeuw.
Ook zit ik inderdaad te denken om de vernauwende gasklephuispakking te vervangen door de pakking van de 90PK versie. Maar ik ben er nog niet zeker van of het wel de moeite waard is.
Nieuwe achterwiellager & Dingetjes
Na al een tijdje een wat bonkend geluid te horen bij het rijden, is vandaag de achterwiellager na 15,5 jaar vervangen. de monteur wist mij te vertellen dat als ik hier nog langer mee was door gereden dat uiteindelijk mijn wiel er onderuit had kunnen rollen. Sinds de reparatie rijdt de honda weer als een zonnetje. Het heeft ook niks met de bredere velgen te maken volgens de monteur.
In de tussentijd heeft de honda zich prima gedragen. Omdat ik vooral kleine stukjes rijdt is het verbruik nog steeds 1/12-13.
Meestal is het rond de 1 op 13.
Ik ben erg tevreden over deze auto, je merkt dat hij vooral motorisch heel erg betrouwbaar is.
Het enige waar ik zelden last van heb is:
problemen bij het starten na een paar koude vochtige nachten waarbij de auto een 3-5 dagen stil heeft gestaan. De auto start dan, valt weer even uit. en dan moet er doorgestart blijven worden tot de motor een beetje loopt. dan even stationair laten draaien en hij doet het weer volledig normaal. Enige verklaring is de vochtige lucht en het stilstaan. Want bij andere dagen en dagelijks rijden heb ik er geen last van. Dan is het starten en lopen.
Sinds de aankoop heb ik al een deuk in de motorkap, helaas zijn motorkappen in de kleur van mijn auto moeilijk te krijgen. imitatie kopen en laten spuiten is voor mij nog te duur op het moment. Dit wordt nog vervolgd.
Voor de reacties onder mijn review.
Bedankt, ik ben niet van plan om er een hele grote 'sjonniebak' van te maken. Buiten misschien wat tupperware wat er zo weer afgehaald kan worden, ben ik niet van plan er verder veel dingen aan te doen.
Nog steeds niets aan de hand
Na een tijdje niets van mij gehoord te hebben, kan ik zeggen. Deze wagen rijd nog steeds prima. Inmiddels is het weer tijd voor de oliewissel en zal ik gelijk het brandstoffilter en luchtfilter vervangen.
In de afgelopen maanden is er eigenlijk buiten wasbeurten weinig gebeurt.
In verband met de kromme remschijven die de auto al had toen ik deze kocht, heb ik nieuwe remschijven en blokken gemonteerd. Want het is minstens zo belangrijk om goed te kunnen optrekken als goed te kunnen stoppen. Beide doet deze auto prima. Verbruikt ook weinig tot geen Olie. In de 12000 kilometers heb ik 1 keer een paar druppeltjes olie erin gedaan voor de zekerheid. Het blok is verder ook krukdroog aan de buitenkant. Kleppen heb ik wel even laten stellen en er waren er maar 3 die een tikje te wijd stonden, dit is nu ook weer verholpen.
Helaas besloot iemand dat mijn radio te mooi was om in mijn auto te laten zitten en die heeft deze dan ook ontvreemd.
Al met al... Niets mis met de auto, alleen met de mensen die er niet af kunnen blijven.