Honda Civic 1.6 i-DTEC Executive (2019)
Uitvoering | Civic 1.6 i-DTEC Executive |
Bouwjaar | 2019 |
Jaar van aanschaf | 2019 |
De 1e 20000km met de Civic
In februari 2019 de Civic gekozen als opvolger van mijn Volvo V40 D4 R-design. Het is mijn 2e Civic. Eerder in 2006 de Civic 2.2 i-Cdti Executive gekozen en daar met plezier 185000km mee gereden.
Waarom nu weer een Civic? Enerzijds de affiniteit met het merk en anderzijds leuk om iets anders te rijden als lease-auto dan mijn ‘buurman’ . Verder een fijne stuurmansauto, comfortabel, compleet en mooi!
Juist de combinatie van comfort en toch het fijne sturen, de goede afstemming en balans in het onderstel maken het een fijne auto. De motor loopt erg mooi en stil. Natuurlijk niet zo snel als de Volvo, maar voldoende en erg soepel. De motor klinkt ook prettig; minder rauw dan de Volvo. Schakelen als boter en erg ruim.
Het infotainmentsysteem is prima. Er zullen betere zijn maar het werkt voor mij naar behoren. Apple-CarPlay werkt goed. Geluid van het audiosysteem (11 speakers) is gemiddeld.
Er zitten veel veiligheidssystemen op. De adaptieve cruisecontrol werkt goed maar het is absoluut erg wennen. Anticiperen blijft juist erg belangrijk om goed vloeiend je tempo te kunnen aanhouden.
De stoelen zitten erg fijn. Ook lekker laag. Ik heb gekozen voor lederen bekleding af fabriek. Deze bekleding vind ik mooier dan de lederen bekleding die standaard in de Premium zit.
Nadelen aan de auto? Ik vind dat de geluidsisolering van het onderstel beter had gekund. Maakt daardoor, ondanks de stille motor, toch wat meer lawaai dan de Volvo. Verder eigenlijk geen zaken die mij storen.
Vooralsnog geen mankementen. Verbruik is circa 4,8 liter per 100km. Netjes lijkt me zo.
Conclusie: Een fijne reisauto met een bovengemiddeld weggedrag, erg ruim, soepele motor en ook gewoon mooi!