Ford Scorpio 2.9i GLX (1994)
Uitvoering | Scorpio 2.9i GLX |
Bouwjaar | 1994 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Wat een geweldige omschakeling! Gigantische ruimte, al is de kofferruimte wel wat laag.
Lekker veel luxe voor weinig geld, want de auto is voorzien van airco, lmv, ABS, cruise control, boordcomputer, voorruitverwarming, etc. etc. Dit is mijn eerste auto met automaat, maar zeker niet mijn laatste.
Vorige week op de Duitse autobahn lekker met 180 km/u op de cruise control gereden, zelfs dan valt het verbruik relatief mee (11-12 l/100 km volgens de boordcomputer).
Gemiddeld verbruikt mijn auto rond de 10-11 l/100 km, maar hier zit ook behoorlijk wat lokaal verkeer bij. Op de snelwegen zakt het verbruik naar 8-9 l/100 km. Ook de wegligging is (voor zo’n auto) best goed, laatst op de slipbaan van de ANWB presteerde de auto bijzonder goed, beter dan de meeste moderne auto’s.
De auto is wel volledig dealer onderhouden, en verkeert dan ook in uitstekende staat.
Nog geen echte problemen gehad, alleen de auto hangt een beetje achter. Hiervoor zil ik nog hulpveren laten monteren, omdat ik regelmatig met een aanhanger rijd.