Ford S-MAX (2019)
Bouwjaar | 2019 |
Jaar van aanschaf | 2020 |
Fijne auto
Een fijne reisauto voor de lange afstanden.
Ik heb hiervoor een Focus 4-cilinder gehad, maar de 3-cilinder uitvoeringen acht ik niet geschikt voor een caravan in de bergen. Oorspronkelijk wilde ik een Kuga, maar na een proefrit met een Kuga en een S-max merk je een wereld van verschil.
Oorspronkelijk was ik huiverig voor het trekken van een een caravan in de bergen met 240Nm, ik was zelf van plan om hem te laten tunen naar 340Nm, maar dat blijkt niet nodig. Op de snelweg trekt deze S-max makkelijk een caravan van 1600 kg in zijn 6 en het verbruik valt niet tegen, deze ligt gelijk als bij de Focus.
Helaas wordt de S-max sinds 2018 niet meer geleverd in Nederland wegens de belachelijke BPM berekening, dus ben je afhankelijk van import auto's.
Gemiddeld verbruik overdag op Nederlandse snelwegen ligt op 6,6 l/100km. Bij 130 km/h gaat dat wel flink omhoog naar 7,5 l/100km.
Problemen heb ik totaal niet gehad met deze auto.
Alleen het updaten van navigatie en sync3 is niet meer mogelijk omdat Ford sinds vorig jaar geen goedwerkende website meer heeft. Ze zeggen dat ze daar mee bezig zijn maar dat gaat erg traag !!!
Ideaal is de 7 stoelen die allemaal apart electrisch zijn op te klappen naar een totaal vlakke laadvloer waardoor een gigantische ruimte ontstaat.
Al met al hoop ik hier nog lang mee te rijden totdat er hybride voertuigen zijn die mijn caravan kunnen trekken en een electrische radius hebben van minimaal 100km.
Vorige week ingeruild
Een zeer betrouwbare auto, die me nooit in de steek heeft gelaten en geen storingen of defecten tijdens jaarlijkse beurt.
Enige negatieve is de zware koppeling, dus nu maar een automaat PHEV Kuga.