Ford Orion 1.4 Bravo (1988)
Uitvoering | Orion 1.4 Bravo |
Bouwjaar | 1988 |
Jaar van aanschaf | 1994 |
Deze auto is eerst van mijn moeder geweest; zij heeft er altijd netjes (maar pittig) in gereden, totdat ik hem in 2000 van haar heb gekregen. We hebben er heerlijk mee gereden, vooral omdat hij zeer weinig problemen heeft gehad. Dat je een auto in goede staat kan houden door hem regelmatig te wassen en in de was te zetten (en ’m natuurlijk op tijd z’n beurten geven), blijkt wel weer.
Hij was toen ik hem in mei 2002 inruilde nog zo goed als nieuw, kortom: een zeer fijne en betrouwbare (ruime) auto. En je lacht om de gebruikskosten; de wegenbelasting is maar 18p/mnd. Hij weegt 872kg! (7 kg zwaarder dan een Ka). Nog een leuke anekdote: de auto was in zo’n goede staat dat mijn dealer hem 2 weken voor dat mijn nieuwe Ford Ka werd geleverd had verkocht! Ik heb toen in leenauto’s gereden.
Enkele normale slijtage delen vervangen. In 2001 stuurkogel en een achterveer. (Maar dat is zeer normaal voor een auto van ± 13 jaar).