Ford Mondeo Wagon 2.0 TDCi 115pk Ambiente (2005)
Uitvoering | Mondeo Wagon 2.0 TDCi 115pk Ambiente |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Het was twijfelen tussen de Peugeot 407 SW, de Mazda 6 Sportbreak en deze Mondeo Wagon 115 pk. 85 kw. Allen diesels. Eigenlijk een keuze voor mijn gevoel tussen esthetiek en gewoon praktisch nut. Leaseprijs speelde ook mee.
Geen moment spijt gehad van de keuze.
voordeel
Een prima prijs/waarde verhouding. Beresterke motor, snel (met name tussen 60 en 80 km. in z"n 3e versnelling) en ongelooflijk ruim. Voor een gezin met 2 volwassenen en 3 kinderen een heerlijke ruime bak! Bovendien moest deze kar een behoorlijke caravan van 1.600 kg. kunnen trekken (vol beladen). 115 pk. plezier, caravantrekken is probleemloos kan ik zeggen. Wat een vergelijk met de vorige Xantia stationwagen!
Wat met name opvalt is de enorm strakke wegligging, subliem bochtenwerk, lekker stil en i.c.m. de 6000 serie een prachtig geluid in de kar.
Zeer compleet in uitrusting. Met name de cruise control is een wereld-uitvinding, zeker voor de caravanners onder ons.
De Mondeo rijdt bovendien zeer zuinig (lekker bij een caravn-ritje in het buitenland, tanken in Holland (Breda, Venlo of Arnhem) op de lease-pas en rijden in het buitenland).
nadeel
geen aflegruimte in het midden voor praktische handel als dropjes, parkeerkaartjes en dat soort reut. Uiteraard mis ik wel de hoog/laag regeling van de Xantia (da"s best praktisch als je met een caravan op pad gaat!). De versnellingsbak is naar mijn smaak ’hakerig’. Vrij kort, soms blijft ie ’plakken’ en krijg je hem niet lekker in de volgende versnelling.
Onder de 2000 toeren pakt ie nog niet heel lekker op, daarboven krijgt ie er zin in.
Een behoorlijk goede vergelijkende test naar mijn idee, staat in de Autoweek tussen de Mazda 6 Sportbreak en de Mondeo Wagon 115 pk.
De Peugeot 407 SW lijkt wel leuk (glazen dak, esthetiek enzo) maar vergis je niet in de enorm krappe ruimte achterin, de schuine daklijn van dekofferbak en de zeer slechte verstelbaarheid van o.a. de bestuurdersstoel (geen lendesteun). Bovendien vrij duur: vanaf 32.500,- euro.
De Mazda Sportbreak 6 vnd ik eigenlijk meer een scheurbak voor begin dertigers die net in de koters zijn en de Alfa"s zijn ontgroeid. Onrustige bak, veel wielspin bij het wegrijden.
Geloof me: de Mondeo zit er lomper uit, maar je hebt een dijk van een kar onder je billen!
tot nu toe geen.

Ford Mondeo 2.0-16V Futura, climatronic, cruisecontrol, navigatie, trekhaak, pdc.
- 2005

Ford Mondeo Wagon 1.8-16V Ambiente station uitvoering incl nieuwe apk en garantie !
- 2004

Ford Mondeo 1.8-16V Platinum, climatronic, cruisecontrol, navigatie, pdc, trekhaak.
- 2005