AutoWeek.nl heeft je steun nodig

Ford Mondeo Wagon 2.5 20V Titanium (2008)

Ford Mondeo Wagon 2.5 20V Titanium (2008)

UitvoeringMondeo Wagon 2.5 20V Titanium
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2014

Ford Mondeo 2.5 20v Turbo

Na ruim 4 jaar een fantastische 5 cilinder Ford Mondeo te hebben gereden toch maar een zuinige auto (Ford Fiesta) aangeschaft vanwege de oplopende vaste lasten en hoge brandstofkosten.

De Mondeo heeft het zo goed gedaan afgelopen jaren dat ik hem vooralsnog niet van de hand wil doen en ik heb hem geschorst in de garage gezet.

Het is een redelijk unieke Mondeo los van zijn geweldige 2.5 turbo 5 cilinder
Superfijne versnellingsbak door het koppel kun je praktisch alles in zijn 3e versnelling rijden van 30-130kmh.
Hij is zeer compleet uitgevoerd en door z’n s-pack ziet vooral de voorkant er naar mijn mening een stuk mooier uit dan een standaard Mondeo.

Ik heb wel wat onderhoud aan de auto gehad door de jaren heen, maar het meeste is gewoon onderhoud geweest.

72400km aanschaf
77200km blokken/schijven voor
81000km APK + beurt
88900 APK+ beurt blokken/schijven achter
89766km koppeling incl twee massa vliegwiel.
99110km APK + beurt
106200km Distributie set met waterpomp

Ik heb er 19” Focus RS velgen onder ziet er leuk uit maar doet echt veel afbreuk aan het comfort

Min punten
De bestuurderstoel heeft behoorlijke spelling op het elec. Verstel mechanisme, niet schokkend maar wel irritant.
De uitlaat is echt erg slecht en is al regelmatig “gerepareerd” lees dicht gesmeerd met de apk ik denk dat ik er een compleet RvS uitlaatsyteem op ga zetten dan is het gelijk goed.

Verders een prima auto! Verbruik is bij mij 1:8 maar bij lange stukken op snelweg is makkelijk 1:10.5 haalbaar

Verkocht

Na lang wikken en wegen besloten de Mondeo te verkopen. Ik heb een Ford Kuga 2.5 20v 5 cilinder met slechts 77000 km.
gekocht.

7,5