Ford Mondeo Wagon 2.0 16V Titanium (2008) #2

autoreview

Ford Mondeo Wagon 2.0 16V Titanium (2008)

Signalement

UitvoeringMondeo Wagon 2.0 16V Titanium
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2021
KM-stand bij aanschaf197.345 km
KM-stand laatst217.511 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

De start van ons avontuur

Dan ben je opzoek naar een vervanging van je trouwe Mazda 6 1.8 Hatchback, in ruimte wil je niet achteruit en luxe eigenlijk ook niet.

Al snel viel mijn oog op deze fraaie Mondeo en bij de eerste testrit was ik direct verkocht. Ik werd verliefd op de wegligging en het vermogen in deze wagen. Daarnaast ontzettend veel ruimte en luxe, want bijna alles zat erop.

Op de snelweg voel je je de koning te rijk want druk het gas in en je bent weg! Het 2 liter blok doet hiervoor echt zijn werk enorm goed! Je bent ook een knappe chauffeur om met deze slee uit de bocht te vliegen. De auto ligt zodanig strak op de weg dat eruit vliegen bijna onmogelijk. Hopen op veilige kilometers!

Eerste kilomters

 • 200.000 km

De dag dat de beruchte 200.000 op de teller verscheen! Nou hij reed nog als een trein. Eerste onderhoudsbeurtje is wel geweest en kwam er daarbij achter dat het verkopende bedrijf niet had gedaan wat ze hadden beloofd. Ze zouden hem afleveren met een grote beurt en wat kwalen aangepakt. De kwalen die ik zelf zag waren netjes aangepakt maar de beurt niet. De olie was smerig en oud en vloeistoffen haast leeg.

Nog terug geweest naar het bedrijf tussendoor wegens trillingen in het pedaal. Hiernaar is gekeken maar niks aangetroffen, het zou tussen de oren zitten. Dit was eigenlijk al een red flag maar helaas bleek dat ze minder hadden gedaan als beloofd.

Maar het ging om de auto, die reed verder goed! Het verbruik viel mij akelig tegen. Ik kon niet verwachten dat ik een zuinige auto had gekocht maar gemiddeld 1 op 11 vond ik toch wel schokkend.

Verhuizing en Wegenwacht

 • 210.000 km

Na lang geen updates kleine update nadat de Mondeo me heeft laten staan.

Net verhuisd waarbij zo een grote station enorm van pas komt. Paste met gemak 18 volle verhuisdozen in de ruime bagage ruimte met opgeklapte banken ideaal!

Maar doordat hij een verplaatst werd van plekje A naar plekje B (omdat ik niet teveel wilde lopen met zware dozen) startte de trouwe Ford niet meer op de vroege ochtend. Nou na anderhalf uur is daar de gele reder in nood de wegenwacht, die is twee seconde bezig en motortje loopt weer. Verzopen zei hij omdat ik een klein stukkie had gereden en dat vond het blokje niet leuk. Met rookpluimen alsof er een nieuwe paus werd aangesteld kon ik mijn weg naar werk vatte.

Wel achter bijzonder dat ik in de tijd dat ik de auto heb redelijk vaak olie moet bijgooien omdat hij bijna op is.... Hij zuipt lekker olie

Duur

 • 212.000 km

Sinds de verhuizing woon ik zeer dichtbij mijn werk, dus de auto rijd kleine afstanden.... poh nu word het duur. En de wegenbelasting omhoog en de benzine prijzen zijn nog altijd niet om over naar huis te schrijven. Met een gemiddelde van 1 op 10 is het niet grappig meer.

Het is niet de auto maar mogelijk moeten we toch verder kijken en wat goedkopers gaan rijden.

Wat wel opvalt is dat de auto steeds meer trilt, nu zijn het niet alleen de pedalen meer maar ook het stuur gaat alle kanten op bij het rijden....

Einde nabij

 • 217.511 km

De trillingen in het stuur en pedalen worden er niet minder op. Het verbruik loopt op.... . Al met al toch tijd voor een vervanging.

Voor de verduidelijking er zijn dagen dat ik 1 op 9 rijd........... Daarnaast begint de auto weer kuren te vertonen tijdens het starten, af en toe houd hij in en moet ik gas geven voordat het 2 liter zware blok begint te brommen. Toch ergens wat angst dat hij me weer gaat laten staan. Daarnaast zijn de bandjes op aan het raken, deze zijn aardig aan de prijzige kant. Dus toch maar wat anders

Als het goed is kunnen wij over een paar dagen een Renault Clio Estate ophalen. Motorisch minder vermogen, minder ruimte, minder luxe maar veel goedkoper in alles.... De Mondeo nog redelijk gunstig kunnen in ruilen dus deal was snel gesloten.

3,5
 • Betrouwbaarheid
  3
 • Prestaties
  5
 • Comfort
  4
 • Kosten
  2
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (4)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens