Ford Mondeo Wagon 2.0 16V Titanium (2008) #2
Uitvoering | Mondeo Wagon 2.0 16V Titanium |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2021 |
De start van ons avontuur
Dan ben je opzoek naar een vervanging van je trouwe Mazda 6 1.8 Hatchback, in ruimte wil je niet achteruit en luxe eigenlijk ook niet.
Al snel viel mijn oog op deze fraaie Mondeo en bij de eerste testrit was ik direct verkocht. Ik werd verliefd op de wegligging en het vermogen in deze wagen. Daarnaast ontzettend veel ruimte en luxe, want bijna alles zat erop.
Op de snelweg voel je je de koning te rijk want druk het gas in en je bent weg! Het 2 liter blok doet hiervoor echt zijn werk enorm goed! Je bent ook een knappe chauffeur om met deze slee uit de bocht te vliegen. De auto ligt zodanig strak op de weg dat eruit vliegen bijna onmogelijk. Hopen op veilige kilometers!
Eerste kilomters
De dag dat de beruchte 200.000 op de teller verscheen! Nou hij reed nog als een trein. Eerste onderhoudsbeurtje is wel geweest en kwam er daarbij achter dat het verkopende bedrijf niet had gedaan wat ze hadden beloofd. Ze zouden hem afleveren met een grote beurt en wat kwalen aangepakt. De kwalen die ik zelf zag waren netjes aangepakt maar de beurt niet. De olie was smerig en oud en vloeistoffen haast leeg.
Nog terug geweest naar het bedrijf tussendoor wegens trillingen in het pedaal. Hiernaar is gekeken maar niks aangetroffen, het zou tussen de oren zitten. Dit was eigenlijk al een red flag maar helaas bleek dat ze minder hadden gedaan als beloofd.
Maar het ging om de auto, die reed verder goed! Het verbruik viel mij akelig tegen. Ik kon niet verwachten dat ik een zuinige auto had gekocht maar gemiddeld 1 op 11 vond ik toch wel schokkend.
Verhuizing en Wegenwacht
Na lang geen updates kleine update nadat de Mondeo me heeft laten staan.
Net verhuisd waarbij zo een grote station enorm van pas komt. Paste met gemak 18 volle verhuisdozen in de ruime bagage ruimte met opgeklapte banken ideaal!
Maar doordat hij een verplaatst werd van plekje A naar plekje B (omdat ik niet teveel wilde lopen met zware dozen) startte de trouwe Ford niet meer op de vroege ochtend. Nou na anderhalf uur is daar de gele reder in nood de wegenwacht, die is twee seconde bezig en motortje loopt weer. Verzopen zei hij omdat ik een klein stukkie had gereden en dat vond het blokje niet leuk. Met rookpluimen alsof er een nieuwe paus werd aangesteld kon ik mijn weg naar werk vatte.
Wel achter bijzonder dat ik in de tijd dat ik de auto heb redelijk vaak olie moet bijgooien omdat hij bijna op is.... Hij zuipt lekker olie
Duur
Sinds de verhuizing woon ik zeer dichtbij mijn werk, dus de auto rijd kleine afstanden.... poh nu word het duur. En de wegenbelasting omhoog en de benzine prijzen zijn nog altijd niet om over naar huis te schrijven. Met een gemiddelde van 1 op 10 is het niet grappig meer.
Het is niet de auto maar mogelijk moeten we toch verder kijken en wat goedkopers gaan rijden.
Wat wel opvalt is dat de auto steeds meer trilt, nu zijn het niet alleen de pedalen meer maar ook het stuur gaat alle kanten op bij het rijden....
Einde nabij
De trillingen in het stuur en pedalen worden er niet minder op. Het verbruik loopt op.... . Al met al toch tijd voor een vervanging.
Voor de verduidelijking er zijn dagen dat ik 1 op 9 rijd........... Daarnaast begint de auto weer kuren te vertonen tijdens het starten, af en toe houd hij in en moet ik gas geven voordat het 2 liter zware blok begint te brommen. Toch ergens wat angst dat hij me weer gaat laten staan. Daarnaast zijn de bandjes op aan het raken, deze zijn aardig aan de prijzige kant. Dus toch maar wat anders
Als het goed is kunnen wij over een paar dagen een Renault Clio Estate ophalen. Motorisch minder vermogen, minder ruimte, minder luxe maar veel goedkoper in alles.... De Mondeo nog redelijk gunstig kunnen in ruilen dus deal was snel gesloten.
- Betrouwbaarheid3
- Prestaties5
- Comfort4
- Kosten2
Uitgelicht aanbod

Ford Mondeo - Occasion Aankoopadvies

Ford Mondeo 2.0 TDCi (2010) – 491.869 km - Klokje Rond

Occasion Test: Alfa Romeo 159 (2008) vs Ford Mondeo (2008)

Ford Mondeo Wagon 2.0 TDCi 115pk Ghia (2008) - Test

Ford Mondeo Wagon 2.0 TDCi Titanium (2007)