Ford Mondeo Wagon 1.8i CLX (1994)
Uitvoering | Mondeo Wagon 1.8i CLX |
Bouwjaar | 1994 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Mondeo Wagon, dat is ruimte, ruimte en nog eens ruimte. Ik zocht een ruime auto op LPG. De vorige auto was te duur in het rijden en ik ging meer kilometers maken. De garagehouder deed een mooi voorstel voor de Ford. In eerste instantie was ik wat huiverig voor een Ford op LPG, maar tot nu toe zijn alle vooroordelen niet waar gebleken. Het is een heerlijke auto. Niet al te vlot en ook niet uitgebreid volgehangen met accesoires, wel comfortabel en erg ruim. Het voordeel van dit type auto is dat er veel van verkocht zijn en er dus overal onderdelen voor te vinden zijn. Ik klus graag zelf aan de auto en deze leent zich daar uitstekend voor: de techniek zit logisch en goed bereikbaar in elkaar. Nadelen zijn een behoorlijk verbruik (op LPG ongeveer 1:8,5) en lawaaige motor. Ook veel windgeruis en behoorlijk windgevoelig. Wel strak weggedrag.
Tot nu toe weinig bijzonders tegengekomen. wel heb ik de verdamper en het membraam van de gasinstallatie vervangen (15 euro op de sloop!), maar dat kun je de Ford niet aanrekenen. Verder nieuwe knipperlichthendel geplaatst i.v.m. hakende alarmlichten-knop. De toerenteller was defect bij aanschaf, deze heb ik vervangen voor een jonger exemplaar. Ook de temperatuutsensor voor de kloelvloeistoftemperatuurmeter was defect, ook vervangen. Nu alleen nog een andere startmotor, dan is de auto perfect. Verder alleen regulier onderhoud zoals bougies en bougiekabels. Dit zijn gevoelige onderdelen bij Ford en op LPG moeten ze goed in orde zijn om back-fire te voorkomen.
Voor het overige probeer ik de auto wat te upgraden met luxezaken, zoals regelbare ruitenwisserinterval, electrische ramen etc.