Ford Mondeo Wagon 1.8 16V 125pk Ambiente (2007)
Uitvoering | Mondeo Wagon 1.8 16V 125pk Ambiente |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Na de aankoop van de Ford Mondeo Champion in dec. 2007 bij Schurer-Kamphuis te Lelystad, hebben we op 22 dec 2007 onze Ford Sierra 1.6 type Solar voorgoed vaarwel gezegd (zie 19-04-2006 My Review). De Sierra heeft ons meer dan trouwe dienst bewezen de afgelopen 12 jaar, maar was nu echt aan vervanging toe. Hopelijk heeft iemand nog veel plezier van deze auto! Voor belangstellenden, hij staat in lelystad bij de Ford Dealer (dec 2007)
Na lang zoeken op Internet en bij Dealers hebben we besloten dat onze volgende auto toch weer een Ford zal worden, we zullen altijd wel een Ford rijder blijven.
En daar stond de Mondeo Station 1.8 Champion dan glimmend in de etalage op ons te wachten in lelystad bij Schuere-Kamphuis. Na de eerdere proefrit met de auto waren we al meteen verkocht. Maar wat kan er ook eigenlijk mankeren aan een auto met nog geen 12000km op de teller bij normaal gebruik. De kleur is Tango (rood/oranje)wat weer een beetje onderscheid geeft in de grijs metallic- en zwart keuzes van Mondeo´s. Ik heb deze kleur nog niet veel gezien, wel in de Ford Focus Rally Edition uitvoering waar deze ook erg mooi bij staat, het is een chique kleur.
Eigenlijk bevalt alles aan deze auto als je uit een Sierra komtmet bv. geen stuurbekrachtiging. Dit rijdt zo direkt en soepel, dat hebben we een lange tijd niet eerder meegemaakt. Het acceleren gaat ook lekker vlot voor een 1.8 en de motor trekt ook lekker door. Wel viel me het motorgeluid een beetje tegen wat nog in het interieur te horen is, had verwacht dat het iets minder zou zijn met snelheden boven de 100km. Maar ook fijn de CruiseControl. Mensen die zeggen dat je er niets aan hebt in Nederland, snappen volgens mij niet helemaal het nut van deze optie. Het rijdt lekker ontspannen, zonder constant maar aan het gaspendaal te hoeven zitten. Zelfs op 80km stukken op de snelweg (Amsterdam) kun je het nog gebruiken, ik vindt het zelf heel prettig. Verder een goede radio (Ford 6000CD) waar zelfs en AUX ingang op zit voor een MP3 speler, deze optie zagen we pas na een week in het handschoenenkastje. Maar dat komt ook omdat we de boekjes nog niet hebben gekregen van de auto, deze worden nog na gestuurd. Meteen een Brink trekhaak laten monteren bij de Ford, voor een fietsenrek of wat er ook achter moet hangen. En de bestuurder stoel is elektrisch te verstellen in dit model wat ook fijn is als er meerder mensen in de auto rijden.
Kortom voor ons een ideale gezins wagen waar we hopelijk nog vel plezier aan zullen beleven!
Kleine probleempjes, zoals ruiten sproeier welke niet helemaal lekker werkt en een afgebroken knop in de achterbak van een klepje. Maar dit mag natuurlijk geen naam hebben. verder is het logisch dat een goed oordeel pas na enige km´s (x1000) een juist beeld geven van de kwaliteit van de auto. Zal dan ook met enige regelmaat dit bijhouden voor belangstellenden.

Ford Mondeo Wagon 1.8-16V Champion | Airco
- 2006

Ford Mondeo 1.8-16V Platinum | Handel/Export | Afneembare Trekhaak | Cruise Control | Parkeersensoren Achter | Stoelverwarming | Voorruit Verwarming | Lichtmetaal 16" |
- 2006

Ford Mondeo Wagon 2.0-16V Trend