Ford Mondeo 2.0 TDdi 115pk Collection (2001)
Uitvoering | Mondeo 2.0 TDdi 115pk Collection |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Heb mijn huidige auto 2 jaar geleden gekocht bij een handelaar. De complete (dealer) onderhoudshistorie was gelukkig wel bekend. Ik heb er bewust voor gekozen om een sedan te kopen. Deze oogt van de Mondeo serie het sportiefst. Met een Ford Mondeo koop je ongeloofelijk veel waar voor je geld. Een lekkere pittige motor 115 pk, uitstekend weggedrag, op z’n duits lekker stevig afgeveerd, en veel luxe alles is electrisch behalve de airco (geen climat control).
Intussen heb ik er ruim 50.000 km mee gereden. Het is werkelijk een heerlijke km vreter. Wij hebben er verschillende lange tochten mee gemaakt, nagenoeg probleemloos.
Momenteel is de auto buiten niet in de meest optimale staat. De auto is slachtoffer geworden van vandalisme. Onbekenden hebben twee portieren besmeurd met een agressieve verfabeits. Resultaat een kale plek op 2 deuren. Het grapje opknappen kost €800,00
Het enige wat me in de loop van de tijd een beetje tegen is gaan staan is het vermogen, zou graag wat meer vermogen willen en een 6 bak voor rustig touren op de snelweg. Verder is het de afgelopen jaren echt een fantastische auto geweest.
Na aanschaf heb ik hem een grote beurt gegeven bij de garage. Er waren geen bijzonderheden. Bij 180.000 km heb ik 4 nieuwe banden laten monteren, vervolgens bij de 200.000 een setje nieuwe remschijven voor. Recent bij 220.000 weer een setje van 4 nieuwe banden. En op zijn tijd een beurtje.
Problemen:
Na een lange snelle rit uit de Franse Alpen (we waren gelukkig thuis) begaf de accu het kortsluiting inwendig.
Momenteel zit er een storing in de sloten hij gaat soms automatisch op slot.
(ik houd me aanbevolen voor tips om dit te verhelpen)
Afscheid nemen, na bijna drie jaar en 100.000km scheiden onze wegen. De Mondeo heeft zich bewezen als een zeer betrouwbare goede auto. Hij heeft ons onderweg nooit laten staan. We gaan nu op de Franse tour. We hebben een 407 sw gekocht. Ik kan een iedereen een mondeo aanraden, zou er zelf zo weer een gekocht hebben maar ben helaas niet alleen.