Ford Mondeo 2.0 TDCi 130pk Ghia Executive (2004)
Uitvoering | Mondeo 2.0 TDCi 130pk Ghia Executive |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2012 |
17-03-2013
We hebben deze auto gekocht nadat we positieve ervaringen hadden met de vorige.
De auto gekocht bij de dealer met een onderhoud geschiedenis bekend. Dit is onze eerste automaat. We zijn nu 5000 km verder en de eerste ervaringen met deze auto zijn niet zo positief.
Thermostaat stuk.
Na 2 dagen constateerden wij dat de motortemperatuurmeter in de auto niet van zijn plaats kwam. De dealer dacht aan een thermostaat. Nadat de auto daar voor reparatie is geweest, de auto weer opgehaald. Eenmaal thuis bleek het probleem nog niet verholpen. Schijnbaar zijn er 2 thermostaten in het koelsysteem. De grote thermostaat is vervangen, de kleine wordt deze week vervangen.
Olielekkage.
Afgelopen vrijdag geconstateerd dat er een beste plas olie onder de auto lag. Ik heb alle vloeistoffen gecontroleerd. Alles was op peil. De auto is daarna verlaagd. Daarbij een defecte wiellager en versleten toplagers vervangen. Er zijn nieuwe schokbrekers en veren geplaatst. Van Koni en Weitec. De auto is opnieuw uitgelijnd. Tijdens de terugrit naar huis deed de automaat niet wat hij hoort te doen. Er zit een behoorlijke resonantie in de automaat bij accelereren. En bij remmen tot stilstand schokt de auto. Eveneens bij het loslaten van de rem bij het achteruit rijden schokt de auto bij stationair rollen. Deze week gaat de auto naar de dealer terug om te kijken waar het probleem in zit maar ik vrees het ergste.
Wordt vervolgd

Ford Mondeo 2.0-16V Futura, climatronic, cruisecontrol, navigatie, trekhaak, pdc.
- 2005

Ford Mondeo Wagon 1.8-16V Ambiente station uitvoering incl nieuwe apk en garantie !
- 2004

Ford Mondeo 1.8-16V Platinum, climatronic, cruisecontrol, navigatie, pdc, trekhaak.
- 2005