Ford Mondeo 1.8 16V 125pk First Edition (2003)
| Uitvoering | Mondeo 1.8 16V 125pk First Edition |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2003 |
| Jaar van aanschaf | 2005 |
| KM-stand bij aanschaf | 21.000 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Mijn Alfa Romeo was aan vervanging toe en heb me laten verleiden tot aanschaf van een goede A-1 Ford Mondeo. De ruimte, prijs, rijeigenschappen en goed voorzien van tal van handige opties gaven voor mij de doorslag.
Ik moet zeggen dat de combinatie auto-motor niet teleurstelt. Zeker op lange routes is er sprake van een hoog zoef gehalte hetgeen reizen zeker geen straf maakt. Met gemak 140-160 over de snelweg geeft toch een lekker gevoel. Wat heerlijk en zelfs lui is zijn de tal van opties die ’standaard’ op mijn First Edition zitten. Clima, cruisecontrole, automatische wissers, lichten, binnen- en buitenspiegels ....zaken waarvan ik aanvankelijk dacht ’moet dat nou’, zou ik nu niet meer willen missen.
Heerlijke rijders maar ook familieauto, redelijk verbruik en er komt toch wel iets aanrijden.
Helaas laat Ford, ondanks doorontwikkeling van het model, toch wat steken vallen. Bij aflevering trok ik zonder veel kracht de elechtrische spiegelbediening ervanaf. Binnenwerk van armsteun zit los, aansteker lijkt er met binnenwerk en al uit te komen en de achteruitrijverlichting doet het niet.
Verder heb ik heel soms last van een moeizame start. Paar keer ’swingen’, ongezond geluid uit het vooronderen dan pas aanslaan. Ford Nederland erkent de problematiek na inmiddels 2 bezoeken maar heeft nog geen oplossing. Zien wel hoe het loopt maar blijf toch een beetje in mijn hoofd hangen wanneer hij me helemaal in de steek laat.
Na ten onrechte mij eega te hebben beschuldigd van het zitten aan de knop van de airco bleek deze tot nog toe maar een keer een eigen leven te leiden. Kreeg de airco niet uitgeschakeld en geen van de overige knoppen functioneerden op dat moment. Na opnieuw starten was het verholpen!? Behalve de kleinigheden is alles bij de dealer gemeld en die is gelukkig bereidwillig.