Ford Kuga 2.5 PHEV Titanium X (2022)

Uitvoering | Kuga 2.5 PHEV Titanium X |
Bouwjaar | 2022 |
Jaar van aanschaf | 2022 |
Toch weer een nieuwe
Veel plezier gehad van onze Kuga. Gewoon een fijne auto.
met name de zuinigheid. Toch een paar opmerkingen. Wij rijden veel lange afstanden waardoor het pure elektrisch rijden misschien 20% is. Daarom kunnen wij de aanbevolen onderhoudsbeurten ook niet volgen. De Ford App en de auto display geven aan wanneer de olie (lees onderhoudsbeurt) ververst moet worden.
De 30.000 beurt maart 2023 (km stand 29400), de 60.000 beurt december 2023 (km stand 52250), de 90.000 beurt september 2024 (bij km stand 73783).
Twee keer per jaar hebben wij een lange caravanvakantie.
Op een vrij stijl weggetje in Griekenland kwamen wij terecht in een bruidsstoet die heel langzaam en veel stoppend, reed. De buitentemperatuur was rond 35 graden en we hadden al flink wat van de motor gevergd.
Plots zat er geen kracht meer in de motor. Display gaf aan motor oververhit. Gas geven niet mogelijk. Ook geen remdruk meer. Heel langzaam achteruit gereden en op zijpad auto af laten koelen. Daarna geen problemen meer.
Afgelopen september met de caravan naar Tsjechië. Auto starten op camping: auto volkomen dood. Ford Assistance gebeld. Na 3 uur komen er twee heren in een gewone personenauto met een jumpstarter die vervolgens defect bleek te zijn (???). Bij campinggasten kabelset geleend en de auto deed het weer. s'Middags weer hetzelfde. Naar Ford dealer. Aan de computer. Geen afwijkingen. Accu 90%. Toch maar jumpstarter gekocht en een keer nodig gehad. Thuis naar Ford dealer in Emmeloord. Gezocht naar lekstroom. Niets kunnen vinden. Advies: nieuwe accu.
Inmiddels nieuwe Ford Kuga PHEV ST-line X besteld.
Met name om het grotere trekgewicht. Blijft evenwel jammer dat de koelkast in de caravan het niet doet omdat Ford vanaf fabriek geen constante stroomdraad aanlegt.
PRIVATE LEASE Ford Kuga

Ford Kuga 2.5 PHEV 153PK Titanium Camera, LED, Trekhaak, Rijklaar met beurt & garantie!
- 2022

Ford Kuga 2.5 PHEV AUT. ST-LINE LED NAVI CAMERA AIRCO L
- 2020

Ford Kuga 2.5 PHEV Titanium | Adaptieve Cruise Control | 18 Inch Lichtmetalen Velgen | Climate Control | PDC V +A | BLIS |
- 2020