Ford Kuga 2.5 PHEV ST-Line X (2021) #8

Ford Kuga 2.5 PHEV ST-Line X (2021)

UitvoeringKuga 2.5 PHEV ST-Line X
Bouwjaar2021
Jaar van aanschaf2024

Ford Kuga

Ik had voor mijn Huidige Ford Kuga een zwarte st-line waar ik voor mezelf wat dingetjes miste zoals een wegklapbare trekhaak, Adaptieve ledverlichting, Hud en een elektrisch te openen achterklep. Bij de autohandelaar waar ik mijn vorige 3 auto's ook gekocht had kwam deze Kuga binnen en daar was ik direct verliefd op qua kleur.
Verder zitten alle opties die ik op de zwarte Kuga miste wel op deze uitvoering. Na een vruchtbaar gesprek met de verkoper de zwarte st-line ingeruild en deze aangekocht. Ik moet zeggen dat ik de Kuga een prettige auto vind. De rijeigenschappen zijn uitstekend en ik vind het een geslaagd model, zeker in deze oranje kleur.
Er zitten 20" lichtmetalen velgen onder met een redelijk hoge band zodat ik in tegenstelling tot de vorige geen stoeprandschades mee rij.
Het is jammer dat de auto een terugroep actie heeft i.v.m niet kunnen laden maar de software matige oplossing is inmiddels beschikbaar.
Verder mis ik het gevoel dat er 225 paardjes op stal zouden moeten staan want ik kan ze met geen mogelijkheid tot actie dwingen. De auto is vlot genoeg maar echt geen strepentrekker.
We zijn er in de vakantie mee naar Frankrijk geweest en ik vind het een prettige reisauto. waar je lang in kunt zitten zonder pijntjes die ik bijv in mijn Mercedes C-Klasse wel ervoer.
Het head up display heb ik altijd een overbodig accessoire gevonden maar ik begin het steeds meer te waarderen sinds ik het op deze Kuga gebruik.
Wat ik wel een vervelende eigenschap vond is dat de verkeersbord herkenning in het begin zo ingesteld stond wanneer er een snelheidsbord gesignaleerd werd de snelheid van de auto automatisch werd aangepast. dat is in de stad prima maar ik reed een keer 120km/H op de snelweg en toen had de auto een 30Km bord gedetecteerd dat naast de snelweg stond en ging dus vol in de remmen.
Goedbedoeld hoor maar dat heb ik snel uitgezet.
Verder vind ik de ophanging van de hoedenplank dramatisch. Het ding valt als hij ergens achter blijft haken uit de ophangpunten aan de klep. ronduit slecht systeem.
Al met al een prettige auto waar ik waarschijnlijk wel even in rond zal blijven rijden.

grt Dick

PRIVATE LEASE Ford Kuga