Ford Kuga 2.5 PHEV ST-Line X (2021) #7
Uitvoering | Kuga 2.5 PHEV ST-Line X |
Bouwjaar | 2021 |
Jaar van aanschaf | 2021 |
Ford Kuga ST Line
Sinds 3,5 jaar rijden we in een rode hybride Ford Kuga ST Line X PHEV. Het begin was niet al te best, we mochten niet laden (was uitgeschakeld) omdat er problemen met de accu's waren. Elektrisch rijden konden we dus niet, een grote tegenvaller, Ford heeft ons overigens aan alle kanten gecompenseerd voor de extra (benzine) kosten.
Na een half jaar konden we eindelijk elektrisch rijden. We rijden veelal korte stukjes, kunnen thuis opladen, de eerste zomer haalden we zelfs 60 km elektrisch, het totale verbruik benzine + elektrisch was 1 op 40. In de winter is 35 km elektrisch met moeite haalbaar.
De auto rijdt voortreffelijk, is redelijk comfortabel, hulpsystemen werken uitstekend, regelmatig met 'losse handen' gereden. Het info systeem is aan vervanging toe, te klein schermpje, simpel en functioneel. Gelukkig nog wel aan aantal fysieke knoppen waarmee stoel- en stuurverwarming te regelen zijn.
De beschikbare ruimte is uitstekend, volwassenen kunnen gemakkelijk en comfortabel achterin zitten. De rijders stoel kan net niet ver genoeg naar achteren, waardoor ik altijd het gevoel had iets te dicht op het stuur te zitten. We hadden geen enkel probleem met ruimte als we op vakantie gingen, alles gaat er met gemak in.
Afgelopen jaar 3x niet kunnen wegrijden omdat de opstart accu leeg was. Vervelend omdat afspraken afgezegd moesten worden en de Ford Hulpdienst ingeschakeld moest worden. Overigens wel weer bijzonder snel en klantvriendelijk door dealer Gerritse in Tiel opgelost.
We nemen afscheid van deze rooie makker, onze eerste Ford deed het merendeel van de tijd wat ie moest doen en de paar kleine probleempjes zijn altijd goed opgelost. Vanaf eind volgende week rijden we vol elektrisch met de Hyundai Ioniq 5.