Ford Ka 1.3i 5 Edition (2001)
| Uitvoering | Ka 1.3i 5 Edition |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2001 |
| Jaar van aanschaf | 2004 |
| KM-stand bij aanschaf | 25.000 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Inmiddels mijn 2e Ford Ka, tevens ook mijn 2e auto, waarom weer een Ka? Simpelweg omdat de eerste zo goed bevallen was. Toen ik mijn rijbewijs had gehaald wilde ik natuurlijk net als iedereen zsm een auto, wat rond gekeken naar wat goedkope autootjes waaronder oa een Seicento-tje. Die ook bijna gekocht, maar toen kwamen gelukkig in een garage terecht bij een goede kennis van ons waar toevallig ook een Seicento stond maar daarnaast ook een Ford Ka. Hij zei waarom probeer je die niet? Nooit eigenlijk tot dat moment ooit aan een Ford Ka gedacht, maar als je hem vergelijkt met een Seicento had hij natuurlijk gelijk, het was veel meer een wagen. Waar ik in de Seicento nog erg krap zat had ik in de Ka meer dan genoeg ruimte! Naar een proefrit te hebben gemaakt had ik eigenlijk al besloten, hij was natuurlijk wel weer wat duurder ook, maar ik was verkocht! Het was nog maar een standaardversie die ik destijds reed. Na 2 jaar met plezier in deze wagen te hebben gereden kocht ik, inmiddels ruim 2 jaar geleden, een Ka met alle opties die je je maar kon bedenken. Voornaamste reden was dat de bumpers ook meegespoten moesten zijn want dit is toch echt wel véél mooier, daarnaast mooie velgen, achterspoiler enz enz. Bovendien was de wagen ook gelijk stukke sneller, nooit gedacht dat het verschil zo groot kon zijn. Je hoeft het gas maar een beetje in te trappen of de wagen reageert gelijk, absoluut een sporief wagentje. Heerlijke de bochten door crossen, want hij ligt inderdaad als een cart op de weg, snaarstrakke besturing. Daarnaast is de wagen ook erg vlot, kan makkelijk mee in het verkeer, de topsnelheid ligt op zo’n 170km/u. Genoeg dus. Heb in die 4 jaar dat ik nu een Ka rij nog nooit problemen gehad, nog nooit heeft mijn Ka bij de garage staan voor wat voor problemen dan ook (even afkloppen natuurlijk), maar een Ka mag je met recht een zeer betrouwbare auto noemen die heel veel rijplezier bied.
Pluspunten:
-Snaarstrakke besturing
-Mooie/aparte vormgeving zowel van binnen als van buiten
-Verrassend vlot/sportief
-Heerlijke wegligging
-Veel rijplezier
Minputen:
-De ruimte achterin, vooral voor de wat grotere medemens onder ons, maar de kofferbak heb ik geen klachten over
-Soms wat onzuinig
UPDATE!!
18 nov. 2006
Toen ik de wagen kocht ruim 2 jaar geleden stond er 25000km op de teller. Inmiddels staat de teller al op zo’n 71000km!!
Eigenlijk kan ik niets negatiefs over de wagen vertellen, hij laat me nooit in de steek, is lekker vlot. Het is gewoon een heerlijke wagen waar ik elke keer weer met plezier in stap. Afgelopen september een lang weekend met de wagen naar Parijs geweest, ook geen problemen natuurlijk. In totaal met 2e gereisd, incl bagage met airco helemaal ideaal natuurlijk. Kan niet anders zeggen dat de wagen gewoon heerlijk rijdt. Mocht je overwegen een kleine auto te kopen, dan zou ik zeker is de Ka als optie open laten. Laat je verrassen door er is een keertje in te gaan rijden. Het heeft mij 4 jaar geleden ook overgehaald.
-airco
Wat kleine probleempjes gehad in het begin met de airco, maar Ford blijkt hem standaard nooit door te blazen? Inmiddels is het probleem opgelost, geen last meer van gehad.