Ford Ka 1.3 Style (2006)
Uitvoering | Ka 1.3 Style |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2013 |
Zeker niet ontevreden. Wel veel roest.
Ik zocht een betaalbare auto en kwam uit bij de ka. Hij was 6/7 jaar oud en betaalde er 4000 euro voor, 58000 op de teller. Het leek er op dat hij het ook echt had gelopen.
Ik heb weinig problemen ondervonden met de Ka. Hij roest wel veel. Ik doe altijd zelf het onderhoud, dit is zeer makkelijk bij de ka. Alleen moeten de spatboards eraf wanneer ik de voorlichten moet vervangen.
- 90.000. remblokjes vervangen. zelf gedaan.
- 120.000. lager aan de linker voorkant vervangen.
- 130.000. remschijven waren eigenlijk ook op. Ineens de remschijven en remblokjes vervangen. zelf gedaan.
- 150.000. achterveren en lager voor rechts vervangen. Laten doen.
- nu zit hij op ca 162000 en moet ik eigenlijk ook de voorveeren vervangen(hij is rechts op 1 plaats gescheurd). De startmotor begint ook te haperen, maar het lukt me nog altijd om hem normaal te starten, maar eigenlijk moet ik die dus nog vervangen.
De motor zelf tikt een beetje. Dit is al zolang als ik hem heb 100.000+ km. Dit lijkt me een kwaaltje van de ka omdat ik dit overal lees. De motor is altijd optijd voorzien van nieuwe olie, filters en bougies.
Het is geen slechte auto, al roest hij wel heel snel en veel. De reden waarom ik lagers en vering gauw afslijt is omdat ik vaak lange afstanden over slechte wegen afleg. Het licht dus niet aan de ka.