Ford Ka 1.3 70pk Style (2003)
Uitvoering | Ka 1.3 70pk Style |
Bouwjaar | 2003 |
Jaar van aanschaf | 2012 |
Geen geschikte auto
Dit is de auto van mijn moeder, aangezien ik zelf nog geen eigen auto heb, delen we deze auto met elkaar.
Voor mij is de auto persoonlijk veel te klein, ik ben 1.93m lang en voorin zit ik erg krap en kan ik dus geen lange ritten maken omdat ik dan last krijg van kramp in de benen en een stijve nek. achterin is geen plek om eventueel vrienden mee te nemen, en in de kofferbak is lang niet genoeg ruimte om al mijn spullen mee te nemen die ik als muzikant/gitarist nodig heb.
Op de snelweg is de auto ronduit lawaaierig en dus niet voldoende geïsoleerd, op hogere snelheden tussen de 90 en 130 km/h word de auto ook onrustig en houdt hij geen goede strakke wegligging, als er een beetje wind van opzij komt heb je ook het idee dat de auto van de baan vliegt.
Waar ik mezelf verder aan erger is dat de auto geen bekerhouders heeft, geen toerenteller heeft, de koppeling grijpt pas hoog aan, de remmen zijn zompig, op de snelweg van 80 naar 130 km/h gaan duurt uren, als je wilt inhalen moet je terugschakelen naar zn 4 en je voet hard op het gaspedaal drukken om vooruit te komen, en er zit aardig wat roest bij de wielkasten en rondom het benzine deksel, en de buitenspiegels zijn niet elektrisch verstelbaar.
Verder is de betrouwbaarheid twijfelachtig, mijn moeder heeft al een keer stil gestaan langs de A7 omdat de koppeling het niet meer deed, de brandstof toevoer werkte niet meer goed, de auto heeft al eens op 2 cilinders gelopen ipv 3, de airco is meerdere malen gerepareerd maar deze blijft het begeven, de knipperlichten vallen regelmatig uit, de elektrische ramen links zijn niet meer te bedienen vanaf de bestuurders kant, de handrem houdt zich niet stevig vast op steile hellingen, het remlicht houdt er soms ook nog wel eens spontaan mee op.
Ik zou zelf wel een auto willen kopen van het merk Ford, maar dan gewoon een mooie Focus of Mondeo die goed onderhouden is en een niet al te hoge kilometerstand heeft. want het rijgedrag van een Ford (op deze Ka na) vindt ik super. Het liefst zou ik een Focus ST of RS, Fiesta ST, of de Mondeo ST220 willen kopen, of het liefst nog een Mustang GT 5.0 V8, maarja, dat is voor een 20-jarige niet echt betaalbaar hahaha