Ford Galaxy 2.0 Cool Edition (2001)
Uitvoering | Galaxy 2.0 Cool Edition |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2001 |
De Ford Galaxy is de ideale wagen voor het actieve gezin. De wagen rijdt zeer comfortabel en is erg modulair. De 2.0 benzinemotor is krachtig genoeg, maar het is geen krachtpatser. Indien je de bergen wil intrekken en een caravan wil meesleuren, kan je beter kiezen voor de 2300cc. De airco is een must en werkt prima. De xenonlichten kan ik iedereen aanraden wegens de verbeterde zichtbaarheid. Het gemiddeld verbruik is 9.5 liter benzine (ik heb een vlotte rijstijl)
Tot nu heb ik nog geen problemen ondervonden.
Update 17/8/2005:
Ondertussen staan er 75000 km op de teller. Buiten het obligate onderhoud heb ik geen extra kosten aan deze wagen gehad. Dat valt dus 100% mee.
De 2.0i verbruikt gemiddeld 9.6 liter benzine per 100 km over de afgelopen 75000 km. Gezien het gewicht van deze monovolume is dit best aanvaardbaar.
In vergelijking met de TDI motoren draait de 2.0i zeer stil. Het is een soepele, aangename motor die bij mij veel korte afstanden moet doen.
Minpunten tot nu toe zijn:
1. Reiniging van de zetelbekleding. De zetels zijn lichtgrijs bekleed en dat maakt dat je elk vuiltje ziet. Het reinigen is dus een tijdrovende klus.
2. Als je met een volgestouwde 2.0i op vakantie gaat, moet je rekening houden dat de auto erg sloom wordt. Je kan probleemloos uren aan een stuk 140 km/u rijden, maar acceleraties moet je niet meer verwachten. Zeker op heuvelachtige stukken valt de 2.0i snel 'dood'. De 1.9TDI scoort hier beter.