Ford Focus Wagon 1.8 TDdi 90pk Trend (2000)
| Uitvoering | Focus Wagon 1.8 TDdi 90pk Trend |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2000 |
| Jaar van aanschaf | 2004 |
| KM-stand bij aanschaf | 142.000 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Ik heb deze auto gekocht vanwege gezinsuitbreiding. Hij komt bij een handelaar in ex-leasers AutoHolland vandaan.
De auto bevalt goed. Hij rijdt heel goed en heeft veel ruimte.
De Focus is heerlijk voor de lange afstanden maar ook in de stad goed bruikbaar. Wel heeft hij een beetje een turbogat maar als je daar over heen bent, trekt ie lekker.
Het is mijn eerste diesel maar het bevalt niet slecht. Hiervoor had ik gas en dat gaf toch meer problemen, ook vaker tanken!!!
-het elektrische raam ging opeens niet meer dicht (andersom was minder vervelend geweest!), dit geintje kostte 350 euro, compleet nieuw binnenwerk! Later hoorde ik dat er ook kabeltjes te koop zijn voor 2 euri...
-Gebruikelijk onderhoud, distr. riem, accu, banden, remmen.(Ford is wel duur!)
-achteruitrijlichtschakelaar was kapot.
-enkele kraakjes van de koets bij scherp sturen.
-Twee keer ver mee op vakantie geweest in 2 jaar en 2 keer stilgevallen langs de Franse snelweg. Blijkt dat het (elektronische) gaspedaal na verloop van tijd storingen geeft, is een bekend euvel van deze auto. Schijnt te moeten worden vervangen. Gelukkig doet de auto het na een herstart weer gewoon dus konden we wel verder. Ga het voor de volgende vakantie laten vervangen.