Ford Focus Wagon 1.8 TDdi 90pk Ghia (2001)

Ford Focus Wagon

UitvoeringFocus Wagon 1.8 TDdi 90pk Ghia
Bouwjaar2001
Jaar van aanschaf2011

eerste ervaring en aankoop ford focus wagon

Nadat onze polo het had begeven, hebben we besloten om een station te kopen.
we hadden eerst een seat cordoba vario sdi op het oog, maar deze is beduidend kleiner en rijd een stuk minder fijn dan deze focus.
gezien het feit dat we veel km's rijden, is dit toch een fijnere rij auto. het verbruik is iets minder gunstig dan de cordoba, maar dat nemen we maar op de kop toe.

we hebben hem gekocht bij een handelaar voor 2500 euro en zo meegenomen.
onze eigen garage is een ford specialist, dus die heeft de auto eerst een grote beurt gegeven.
hier kwamen verder geen bijzonderheden aan het licht, alleen de moest de auto uitgelijnd worden.
verder is er een trekhaak besteld en een setje gebruikte winterbanden met velg.
dus kosten tot nu toe:
aankoop 2500,-
grote beurt en uitlijnen 380,-
trekhaak 185,-
nummerbord 12,50
winterbanden set gebruikt 125,-

ik rijd gemiddeld 40.000km per jaar, woon-werk verkeer en zal de verdere kosten, rijervaringen en bijzonderheden bijhouden.

rijervaringen na 3000 km

afgelopen weken behoorlijke kilometers gemaakt.
wat me opvalt zijn de volgende dingen:

Comfort: de auto rijd heerlijk stil in vergelijking met de polo, de verstelbare lende steunen zijn een goede toevoeging aan de stoelen.
er is genoeg ruimte om alles in mee te nemen.

wegligging: heel behoorlijk, lekker stevig op de weg, met harde wind wel iets wind gevoelig en in de bochten mag het toch iets meer grip hebben. dit laatste komt misschien ook wel door mijn iets pittige rijstijl en bij "normale snelheden is de wegligging voldoende.

Verbruik: gemiddeld met veel snelweg kilometers rijd ik nu 1:18

vermogen: de auto komt goed mee en tot 170 trekt hij zeker goed door. Ook als je 80 rijd in de 5, trekt hij heel goed naar de 120.

het enige vreemde is dat de deuren automatisch op slot gaan na een paar minuten, dus je moet wel sleutel meenemen uit de auto anders sta je voor een dichte auto.
ik weet niet of dit een kwaaltje is van de focus.

dus nog steeds heel tevreden, met name over het verbruik en de auto die je krijgt voor je geld.

7,5