Ford Focus Wagon 1.8 TDdi 90pk Ambiente (2000)
| Uitvoering | Focus Wagon 1.8 TDdi 90pk Ambiente |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2000 |
| Jaar van aanschaf | 2002 |
| KM-stand bij aanschaf | 77.500 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Na een tijdje in een Focus 1.8 benzine te hebben gereden, besloot ik een diesel te proberen. Uiteraard de 90 pk. De TDCI is op dit moment nog te nieuw, dus te prijzig. De motor is, zoals bekend, nogal rumoerig bij het optrekken, maar eenmaal op snelheid zakt het geluidsniveau naar aanvaardbare waarde.
De motor heeft lekker veel trekkracht dus wil goed vooruit. Vanuit stilstand is de acceleratie niet echt indrukwekkend, maar wat wil je met 90 pk en 1.200 kilo. Eenmaal op snelheid trekt hij echter goed door, dus inhalen is een peuleschil. De wegligging is zoals bekend fenomenaal in deze klasse. De wagon kan net zo hard de bocht door als de hatch! Comfort is prima. Zonder de airco rijd ik 1 op 18 en met (in de zomer) zo"n 1 op 16,5. Zeer zuinig dus, op VW-niveau!
Even naar binnen. De stoelen zijn bijzonder prettig. Stevig en groot genoeg (ik ben 1.85 m). De ruimte is zowel voorin als achterin prima. Vooral achterin is het een stuk ruimer dan in een Golf IV. De uitrusting omvat tegenwoordig standaard een airco en electrische ramen voor. Over de Ford-radio ben ik ook heel tevreden. Heel overzichtelijk, met grote knoppen en stuurbediening. Ik mis wel de regelbare interval op de ruitenwisser. Heeft een Golf wel. Zij-airbags zijn in Nederland niet standaard. Desondanks haalde de Focus een hoge score in de crashtest van de ENCAP (4 sterren). Ook jammer is het dat het dashbordkastje niet op slot kan en ook niet verlicht is.
Geen
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

Ford Focus Wagon 1.6i 16V Ambiente (1999)

Ondanks AMG-prestaties ligt de nadruk bij CLA Shooting Brake meer op comfort dan op dynamiek

Kwart meer doorrijders na tanken door hogere prijzen aan de pomp

Fors meer nieuwe elektrische auto's verkocht in Duitsland