Ford Focus Wagon 1.8 TDCi 115pk Trend (2001)

Ford Focus Wagon
Ford Focus WagonFord Focus WagonFord Focus WagonFord Focus WagonFord Focus WagonFord Focus - interieurFord Focus - interieur

UitvoeringFocus Wagon 1.8 TDCi 115pk Trend
Bouwjaar2001
Jaar van aanschaf2001

Een ontzettend fijne auto. Het model vind ik niet al te spannend maar is naar mijn smaak met de juiste kleur (zwart in mijn geval), 16 inch Focus velgen en witte zijclignoteurs toch best een aardige verschijning.
De 115 pk TDCI motor is in één woord geweldig. Hij loopt zeer rustig, ook na een koude start maar laat zijn vermogen en met name trekkracht snel aanspreken. Erg prettig en veilig op buitenwegen en de snelweg als je acceleratievermogen wil voor inhaalmanouvres. Over wegligging en stuurgedrag is al veel lovends gezegd en dat is niet voor niets. Hij blijft heel lang neutraal en geeft het ook heel geleidelijk aan wanneer het iets te hard gaat. Perfect. Het algeheel rijcomfort is goed. Ik vind alleen het bandengeruis wat tegenvallen. Misschien is het minder bij de standaard 195 banden. Veercomfort is stevig zonder stoterig te zijn. Stoelen zitten erg goed en zijn goed in te stellen, behalve dat onhandige draaiwieltje voor de hoogteverstelling. De ruimte voor inzittenden is altijd voldoende gebeleken, ook met volwassenen achterin en de bagageruimte is bij zo"n wagon erg handig. Climate control werkt goed, geluidsinstallatie is voldoende met een heel behoorlijk geluid.
Kortom een erg prettige auto om te rijden, handig door de ruimte en een goed comfort.

Zo nu en dan start de motor niet meteen maar moet ik twee keer opnieuw start, waarna hij de derde keer altijd direct aanslaat. Lijkt op een ingewikkeld motormanagement probleem. Het komt slechts incidenteel voor maar diverse Ford dealers hebben er nog geen oplossing voor kunnen vinden.
De radio viel op een gegeven moment vaak uit en dan werkte geen enkele knop nog. Lastig, maar in de garantieperiode en dus meteen een andere radio gekregen.
Ford Eindhoven heeft de auto geleverd en daar is hij nu ook in onderhoud. Topbedrijf! Heeft niet voor niets meerdere keren de ’chairmans award’, een Ford onderscheiding gewonnen!