Ford Focus Wagon 1.6 TDCi 109pk Titanium (2008)

Ford Focus Wagon 1.6 TDCi 109pk Titanium (2008)

UitvoeringFocus Wagon 1.6 TDCi 109pk Titanium
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2008

Na bijna een half jaar wachten hadden we eindelijk onze focus in september 2008 gekregen. De bestelde versie: Focus 1.6 tdci 109 pk titanium met first edition pack die nadien gewijzigd was naar een business pack. Als extra optie hadden we de 18" velgen en alu langsliggers. De kleur was panther black. Als een mens lang moet wachten op zijn auto begint die te twijfelen over de kleur en die hebben we dan nog veranderd naar de grijze metallic kleur. De velgen ( 18" ) zorgden ook voor problemen bij de levering ( wachttijd ) en die hadden we dan ook maar veranderd naar de 17" multispaak velgen, deze heb ik nu ondertussen al verkocht en via e-bay heb ik de 18" ford velgen op de kop kunnen tikken. Dat is zo wat in het kort onze wachttijd geweest.

Dan maar is over de auto. Die vindt ik tot nu toe nog steeds fantastisch gewoon kwestie van zeer goede comfort, verbruik, laadruimte en natuurlijk ook de prestaties.

Comfort:

Hier zeker geen reden tot klagen, alles is voorzien voor het u gemakkelijk te maken. Simpel te bedienen navigatie, cruise control, radio/cd enz De zeltels zitten super met veel zijdelingse steun ( het zijn halve kuipen als zetel ) Het enigste wat ik wat mis is een 6 de versnelling bij hoge snelheden want dan begin je de motor te horen maar daar hebben we wel een zeer goede geluidsinstallatie voor. Praktisch alles is met " voice " te bedienen maar dan moet je wel alle commandos kennen. Een klein minpunt op de radio installatie is dat hij niet altijd onthoudt waar u mp3 lied gestopt is bij het uitschakkelen van de auto, dus wanneer je nadien weer vertrekt begint die opnieuw van het begin. ( zeer onhandig als je lange mp3 mixen afspeelt )

Motor:

Zeer goed voor een 1.6 blok. Hier zeker geen klagen over, al merk je soms dat je maar een 1600 hebt. Verbruik is goed al zou dit beter kunnen met een 6de versnelling die we dus niet hebben. Vooral als je veel met hoge snelheid rijdt. Ik rij met een verbruik van 6 tot 6.5 liter met een voet die de gas zeer vlot weet te vinden. Motor heeft in het begin ook wat raar gedaan maar dit lag aan de sensor die de luchttoevoer regelde naar de motor toe, dit is allemaal verholpen door onze dealer voor geen extra kost.

Tot nu toe nog steeds een tevreden focus rijder al mis ik soms wel de benzine pittigheid waarmee ik vroieger reed maar tegenover dat heb ik wel een soepel rijdende auto in de plaats met een lager verbruik. Hij ziet er goed uit, rijdt goed, je kan er veel in kwijt en daarvoor heb ik hem gekocht en daar laat hij mij ook niet in de steek dus iedereen tevereden.

Mvg

PRIVATE LEASE Ford Focus