Ford Focus Wagon 1.6 16V Cool Edition (2003)

Ford Focus Wagon 1.6 16V Cool Edition (2003)

UitvoeringFocus Wagon 1.6 16V Cool Edition
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2011

Aanschaf auto

AANKOOP:

Wegens gezinsuitbreiding op zoek naar een stationwagen. In eerste instantie een mooie Fiat Stilo wagon op het oog, maar kennis in bezit van zo'n auto raadde het af deze te kopen. Had er hoop elektronische ellende mee gehad. Daarna liepen we een Renault Scenic van 2004 1.6 16V tegen het lijf, helemaal verliefd op de luxe en praktische bruikbaarheid.
Weer een hoop slechte ervaringen te vinden op internet en de tests waren ook niet zo positief.

Na een proefrit in een c-max 1.6 en een Focus wagon wisten we het, de focus wagon moest het worden. Na diverse proefritten uiteidelijk deze gevonden bij Auto Adria in Goes. Altijd dealer onderhouden geweest en van een broer van een Ford monteur geweest.

De auto is voorzien van climate control, navigatie en achteraf ingebouwde cruise control. Van alle gemakken voorzien dus.

De eerste indruk van de auto is goed. Motor voldoende pittig, 100pk op 1080 kg, wegligging voelt super goed. Een lekker potje sturen is een feest, maar door de cruise control kan ik me goed inhouden.
De ruimte is goed, voorin geen klagen, alleen een beetje weinig opbergvakjes. De stoelen zitten lekker, maar een echt lange rit hebben we er nog niet mee gemaakt. Lekker ruim op de achterbank en een zee van ruimte in de kofferbak. Hier passen de spullen van de kleine wel in.

Hopelijk gaan we veel fijne km's tegemoet. De gebruikskosten en betrouwbaarheid nu op voldoende gezet.

Update

De eerste warme dagen en erachter gekomen dat de climatecontrol niet werkte.

Airco nu bijgevuld door lokale dealer.
Netjes geregeld door de garage, alles weer in orde. Over een maandje terug om te kijken of er lekkage is.

Eerste lange rit

Het eerste weekendje weg met de auto, 400 km heen en 400 km terug. Lekker kunnen rijden zonder files en dus heerlijk op de cruise control kunnen rijden. Verbruik 1:14.4 !!!
Geen klagen over het comfort. Stoelen zitten goed en geven goede zijdelingse steun. Wegligging blijft een feest!

Kofferbak lekker volgepropt met spullen voor de baby, alles paste er met gemak in, ruimte genoeg! Voor de veiligheid heb ik achteraf een honden/bagagerek via marktplaats op de kop getikt. Helaas is er geen standaard bagagenet aanwezig.

APK

Auto begon veel te trillen in het stuur. Gelijk maar gecombineerd met apk en onderhoudsbeurt.Nieuwe remschijven en blokken en het was weer verholpen. Draadbreuk in achterruiterwisser gerepareerd, wou niet meer aan. Voor de rest glansrijk door de keuring.

Nadelen; Half litertje olie moeten bijvullen op 18000 km en last van vocht in kofferbakruimte. Niks kunnen vinden in garage.

7,0

PRIVATE LEASE Ford Focus