Ford Focus Wagon 1.5 EcoBoost 182pk ST Line Business (2019)
Uitvoering | Focus Wagon 1.5 EcoBoost 182pk ST Line Business |
Bouwjaar | 2019 |
Jaar van aanschaf | 2019 |
Aflevering en direct ermee op vakantie
Vandaag hebben we onze nieuw gekochte Fiesta ST-Line omgeruild voor een Focus ST-line wagon maar dan met de 1.5 turbo 182 pk.
Na de aflevering vertrokken we direct op vakantie, dus dakkoffer erop, de hele handel vol laden en op naar noord Beieren in Duitsland.
Wat me direct op valt is de rust aan boord van de Focus! Je merkt direct dat het een klasse hoger is dan de Fiesta. Een sportief maar rustig onderstel. Een sportieve roffel vanuit de moterruimte en spraakmakende prestaties. Ok vol bepakt als een ezel.
Ik rij al m'n hele leven lang Ford (één uitstapje gehad met een Renault Mégane station GT van 2011), maar dit is de beste in die reeks van normale auto's! Ik rij zelf namelijk in een Focus RS MK3...
Alle luxe die wenselijk is aan boord, veel praktisch bruikbare ruimte, een zeer acceptabel verbruik (7,2 / 100 km volgepakt, 5 inzittenden en een volgestouwde dakkoffer)!
De komende twee weken gaan we hier in Noord Beieren een aantal mooie uitstapjes maken en dan zien we hoe hij zich verhoudt in deze bergachtige omgeving.
Dan komt er een update van deze review!