Ford Focus Wagon 1.5 EcoBoost 150pk Active Business (2019) #4

Uitvoering | Focus Wagon 1.5 EcoBoost 150pk Active Business |
Bouwjaar | 2019 |
Jaar van aanschaf | 2021 |
Aanschaf
Ik reed een Volvo V50 2.0 Diesel uit 2006 met 250k op de teller, de auto kreeg te veel mankement, na een berg reparatie. tijd voor een andere auto. de zoektocht: ik wilde een station die wat hoog op zijn pootjes stond. een crossover. maar 4x4 was niet nodig, want ja wanneer heb je dat nu echt nodig. ik ben 35 dus een verhoogde instap was niet persee nodig. dus ik ging op zoek. in deze catogorie kwam ik bij een volvo 60 Cross Country uit. maar ik vond het intrieur en elektronica niet echt een update vergeleken met mijn v50 uit 2006. ze hadden het model wel een facelift gegeven maar die viel verboven mijn budget. zo ook de de seat cupra formetor.
Bij de fiat tipo cross en hyondai kona miste ik de stationwagen ruimte achterin. jammer want de fiat tipa station is ook een mooie auto als ze die in een cross versie zouden maken.
je had nog de golf alltrack, skoda scout. maar uiteindelijk ben ik verliefd ge worden op de ford Focus Active. ik vond het austin martin neusje van vorige focusen ook al erg mooi de 30 mm hogere weg ligging was wat weinig maar genoeg voor een stoer uiterlijk te geven. de keuze van de motor wilde ik zeker een sportief model maar niet te verbruikend. dus de middelste optie van de 1.5 gegaan. prijs technisch was hier geen verschil in en ben ik voor een automaat gegaan. dit geeft meer comfort. de winterpackage was een plus voor mij. ik vond persoonlijk het zwarte dak minder mooi maar alle beschikbare modelen in belgie hadden ze dit allemaal.
tijdens de koop hebben we nog een afneembare trek haak laten installeren.
thuis de app geinstalleerd en opafstand starten voel ik met een echte james bond met zijn austin
Eerste km's
De eerste Km's
het is echt een snelle automaat komt vlot vooruit. al 1 x de ruitontdooi functie gebruikt super fijn. ook is het verwarmde stuur ook echt een fijne optie. de eerste keer de aanhanger aankoppelen was minder tijd dan weer uit vogelen hoe zo'n afneembaar trekhaak werkt. eenmaal er in ging alles prima, er uit ging ook wel weer maar nu krijg ik het slotje niet meer er uit en kan ik hem niet meer netjes onder de dubbele bodem van het koffer kwijt.
ik merk dat de elektrische handrem en automaat soms met elkaar vechten als je wil weg rijden. ik moet hier nog echt een routine in krijgen.
ik voel soms bij het licht gas geven de koppeling. voor de rest rijd de auto nog heerlijk.
ook is het keyless entry een verwenerij. zo erg dat ik zonder dat ik het door heb gewoon weg loop van de auto zonder hem te sluiten.
van sinterklaas een rubbere koffer mat gekregen. zodat de winter laarzen goed opgeborden worden achter in.
- Betrouwbaarheid4
- Prestaties4
- Comfort5
- Kosten4
PRIVATE LEASE Ford Focus
Uitgelicht aanbod

Ford Focus 1.0 EcoBoost ST Line Business Navi/Pdc/Ecc/Stoel ruit en stuurverwarming Origineel Nederlandse auto
- 2018

Ford Focus Wagon 1.0 EcoBoost ST Line | Winter Pack | 18 inch LMV | NAVI | Apple Carplay | Keyless entry | PDC | AUT. Airco | Cruise C.
- 2020

Ford Focus Wagon 1.0 126PK EcoBoost Titanium Business | NAVIGATIE | CRUISE CONTROL |
- 2019

Praktijkervaring Ford Focus: dit vinden eigenaren van hun auto

Hoe zuinig is de Ford Focus in de praktijk?

Test: Ford Focus vs. Hyundai i30

Opel Astra Sports Tourer - Ford Focus Wagon - Dubbeltest