Ford Focus Wagon 1.5 EcoBoost 150pk Active Business (2019) #3

Ford Focus Wagon 1.5 EcoBoost 150pk Active Business (2019)

UitvoeringFocus Wagon 1.5 EcoBoost 150pk Active Business
Bouwjaar2019
Jaar van aanschaf2020

Enkele maanden in bezit

In April wederom een ford focus gekocht. Sinds de eerste Focus nooit meer iets anders gereden. Voor de prijs/kwaliteit heb ik nog steeds geen alternatief gevonden met net zo'n wegligging als de Ford focus.
Deze keer een Ford focus business st-line 150 pk. Dit omdat we een caravan willen gaan trekken. Auto is geïmporteerd (door de dealer) uit Duitsland. De doorslag voor ons was het feit dat deze auto al een automatische trekhaak heeft. Eerste indruk is dat het wederom een geweldige auto is. Mooie zwarte bekleding van binnen maken he echt af. Veel trekkracht. Totaal geen moeite met een caravan die 1400 kilo weegt. Verbruik valt mij tot nu toe niet tegen voor een 150 pk. Ik had verwacht dat hij meer zou verbruiken dan mijn vorige titanium wagon 125 pk. Maar integendeel. Zelfs nog iets zuiniger. Natuurlijk niet als je je rechtervoet diep indrukt. Maar bij normaal gebruik rijd ik ongeveer 1 op 16. Wel moet ik daar bij vertellen dat het een mix is van snelweg en stad.
Enige minpunt vind ik weer de navigatie. Waarom kan dit toch niet eens beter en vriendelijker. Ook in het begin problemen gehad om de Ford app te koppelen aan de auto. Blijkbaar was de auto nog niet vrijgegeven door het leasebedrijf waar hij van gekocht is. Maar na 3 weken werkte dit ook. Verder niet zo heelveel toegevoegde waarde trouwens deze app.
Adaptieve cruise control werkt ook heerlijk op de snelweg. Alleen op afritten met een scherpe bocht wil hij nog wel eens teveel inhouden. De led lampen zijn ook echt fantastisch. Wat een bak met licht geven deze.
Helaas is de 13 polige trekhaak niet goed aangesloten waardoor we geen stroom in de caravan hebben als hij achter de auto hangt. Dit wordt hopelijk bij de volgende beurt over een maandje opgelost. Schijnt een bekend probleem te zijn. (stekkertje achter bekleding bij installatie fabriek niet aangesloten!) . Slordig maar als dat alles is doe ik het ervoor.

Al met al zeer tevreden over deze Ford Focus.

September gaan we op vakantie met de caravan. Kijken hoe dat bevalt.

1e beurt

Vandaag heet de auto zijn eerste beurt gehad. i.v.m. de komende vakantie iets eerder dan 30000km.
Ook is er gekeken na de oorzaak van de problemen met de kabelboom van de trekhaak.
Het blijkt dat ford sinds kort de trekhaak aflevert met een 7 polige aansluiting. Beetje vreemd voor een trekhaak van deze prijs. Wil je 13 polig dan moet je dit aangeven. (volgens mijn dealer).
Dealer heeft 13 polige aansluiting voor mij gerealiseerd op zijn kosten.

Verder waren er geen problemen. Auto bevalt nog steeds goed. Verbruik ligt nog steeds zo rond de 1 op 16.

PRIVATE LEASE Ford Focus