Ford Focus Wagon 1.0 EcoBoost 125pk ST Line Business (2020)
Uitvoering | Focus Wagon 1.0 EcoBoost 125pk ST Line Business |
Bouwjaar | 2020 |
Jaar van aanschaf | 2020 |
Hele fijne auto
Ik mocht vorig jaar van mijn werkgever een nieuwe lease-auto uitzoeken. Met een kindje op komst wilde ik absoluut de grootste station die ik eigenlijk kon krijgen voor het gestelde budget. Tevens ben ik echt autoliefhebber dus het moest geen saaie bak zijn. Ik was eigenlijk al bij introductie van de nieuwe Ford Focus er enthousiast over. Na enig vergelijk met andere merken bleef ik toch echt bij de Ford, je krijgt gewoon een hele complete auto voor het geld.
Ik heb gekozen voor de ST-Line met de volgende opties:
Bang & Olufsen Play Audiosysteem
Comfort Pack
ST Line Design Pack 2
Head Up Display
Technology Pack
Winter Pack
De eerste KM's waren al heel erg fijn, maar je merkte duidelijk dat de motor ingereden moest worden. Na circa 1500 KM liep die veel beter en merkte je echt dat de stugheid met schakelen eruit ging en alles veel soepeler begon te lopen.
Ik heb de auto nu bijna 1 jaar (26.000 km) en kan er kort over zijn: Super fijne auto. Totaal geen problemen te melden, heeft een terugroepactie gehad maar stelde niet veel voor.
Ik moet zeggen dat de 1.0 Ecoboost motor pittig genoeg is, vooral binnendoor heb je er genoeg aan. Voor de Duitse Autobahn zou meer nodig zijn, maja, wanneer kom je daar nu nog? Zelfs dan komt hij echt wel genoeg mee.
Ik heb getwijfeld over het design pack 2 met de 18 inch velgen, want ik was bang dat dit te erg zou stuiteren. Maar is absoluut niet zo, de auto veert sportief maar niet overdreven stug. Ligt goed op de weg en in de bochten.
Enige minpuntje bij de 1.0 motor is dat hij bij constante snelheid op 50 of 100 wat gaat schudden, denk dat dit de cilinderuitschakeling is. Wanneer je de sportmodus aan zet dan is dit weg, alleen onthoud de auto dit niet. Dus bij elke keer starten moet je deze modus aanzetten, tenzij het je niet stoort.
Het Sync 3 systeem werkt goed en is snel genoeg, navigatie is redelijk lastig in te stellen maar deze houdt wel heel goed files in de gaten en stelt je een nieuwe route tijdig voor.
Adaptive cruise control doet heel goed zijn werk, tevens het lane assist systeem. Deze kun je vooral gebruiken als je gewoon rustig naar je volgende bestemming wilt. Wanneer je ergens wat sneller (voor je gevoel) wilt zijn dan kun je de adaptive cruise control beter uit laten, deze is namelijk heel vriendelijk voor bestuurders die op het laatste moment naar links komen (wat die natuurlijk ook hoort te doen).
Het geluid uit het Bang Olufsen systeem is absoluut heel goed, maar denk met een beter equalizer in het systeem beter af te stellen. Je hebt nu maar 3 opties (laag, midden en hoog) om af te stellen. (muggenziften)
Alles samengevat is het echt een super fijne auto! Kan hem zeker iedereen adviseren.