Ford Focus 2.5 20V Turbo ST (2006)

Uitvoering | Focus 2.5 20V Turbo ST |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2015 |
Aanschaf/Proefrit
Na vrij lang dubben hoeveel geld ik ging uitgeven voor mijn eerste auto kwam het 2e punt .. Welke auto, met daarbij de overweging: Word het een slim economisch verantwoord gebakje of word het een leuke "economisch minder verantwoorde" auto?
Zoals te zien aan het merk en type, werd het een leuke "economisch minder verantwoorde" auto. In overweging werden de Cupra's, GTi's en Renault RS'jes meengenomen, maar uiteindelijk mijn ervaring met Ford en daarbij de review's over de 2006 ST (Top Gear e.d.) was de keuze toch vrij makkelijk gemaakt, er moest en zou een 2.5 liter pret bak komen. Kleur, was niet heel belangrijk, alhoewel ik het oranje interieur op de meeste fotos vrij flets en bleek over vond komen.
Na een route van 4 ST's uitgestippeld te hebben kwamen we bij een Ford Focus ST in Goirle, stond er erg netjes bij, en ikzelf was op slag verliefd. Echter was de technische staat belangrijker dan mijn gevoel (niet .. ). Wat bleek, deze was erg, erg netjes onderhouden, door een echte liefhebber die er zo'n 6 jaar in gereden had. Er waren wat kleine optische schades aanwezig, krasje hier en daar maar daar keek ik met liefde langs. Na een proefrit, waar ik toch wel een beetje veranderde in een kind, was de keuze snel en gemakkelijk gemaakt, 1 zoals deze, ging ik voorlopig niet meer tegenkomen.
Het ophalen, ging een week later, in een R32 (2003) heen, met een R32 en ST terug richting Ede. Het regende vrij enorm, iets wat de ST zeker niet ten goede komt in stoplichtsprintjes, zeker niet tegen een 4motion R32. De eerste ervaring als eigenaar was (afgezien van het heerlijke rijden, sturen en heerlijke turbo/motor geluid) dan ook wat teleurstellend.