Ford Focus 2.0 16V Rally Edition (2007)
Uitvoering | Focus 2.0 16V Rally Edition |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2017 |
Elektronische problemen
Nu de auto iets meer dan een jaar in het bezit. Bij aankoop was er een trilling in het stuur bij een snelheid van 120 km/uur. Ondanks richten velgen en 2 maal opnieuw balanceren, niet veel beter geworden. De garage heeft er ook naar gekeken maar konden niets vinden aan ophanging of stuurinrichting.
De afgelopen maanden regelmatig stil gestaan met de auto. Wilde niet starten. Of als hij wel starte ging de hele kerstboom van lampjes branden. Een paar keer uitgelezen U1900 was de foutmelding. Na resetten was het dan weer een week weg. Een maal naar de garage geweest toen het optrad, Maar het was te druk bij de garage dus kon toen niet geholpen worden (vakantie tijd)
Bij 150 km/uur valt de motor uit
Op de duite autobahn met 150 km/uur op de meest linkse strook, valt ineens de motor uit. Weg vermogen. Gelukkig startte de motor zelf na een seconden. Maar wat duurt een seconden dan lang.
Weer uitgelezen, geen foutmelding.
Even de balans opmaken. In 6 dagen 2 maal dat de auto niet wilde starten nadat ik hem gewoon geparkeerd had (stond wel in de volle zon) en 2 maal uitgevallen terwijl ik aan het rijden was.
Dashboard opnieuw gesoldeerd
Op het Ford Focus forum kwam regelmatig naar voren dat het probleem bij mijn auto te maken heeft met een dashboard die slecht gesoldeerd is (loodvrij soldeer). Het dashboard gedemonteerd ( is zeer eenvoudig) daarna door mensen die kunnen solderen opnieuw gesoldeerd met lood houdende soldeer. Weer gemonteerd. En de problemen zijn nu al meer dan een maand niet meer voor gekomen.
Sierstrip laat los
Een vakantie rit naar zwitserland. Steeds meer geklapper bij mijn linker oor. Bij een stop eens goed gekeken, blijkt de sierstrip op de bestuurdersdeur los te laten, deze zit gelijmd en geklikt. Om van het storende geluid af te zijn er maar af gehaald. Moet nu wel een nieuwe op.