Ford Focus 1.8 TDdi 90pk Ambiente (2000)

Ford Focus 1.8 TDdi 90pk Ambiente (2000)

UitvoeringFocus 1.8 TDdi 90pk Ambiente
Bouwjaar2000
Jaar van aanschaf2006

Een aantal dagen geleden een bovenstaande Focus aangeschaft. Nu al 2000 km mee gereden dus de keuze voor een diesel lijkt niet onverstandig geweest te zijn.

Tijdens de testrit kwamen geen rare dingen (kraakjes, problemen met rempedaal of versnellingspook zoals je ze vaker bij een Focus tegenkomt) bovendrijven. Bovendien reed hij heerlijk en lag hij stevig op de weg. Gekocht dus!

Na het ophalen van de auto direct een radio ingebouwd, helaas was de standaard Ford radio niet meer aanwezig. Ik heb er geen moment spijt van gehad, want mijn huidige radio is vele malen beter. Absoluut geen behoefte om extra boxen in te bouwen, wanneer ik het geluid behoorlijk ver open zet, ga je vanzelf rennen van het geluid!

Het enige, hele kleine minpuntje dat ik me kan bedenken is dat de Focus in zijn 1 niet echt door wil trekken, maar op de snelweg zoef je in zijn 5 zo naar de 150 - 160 zonder dat je het echt door hebt. Hele stille wagen (ook al hoor je wel eens dat dat anders is) en een adembenemend verschil met de Suzuki!

En ook al is het een diesel, de Volkswagen Golf bij het stoplicht vandaag moest het toch afleggen tegen mijn Focus. In zijn 1 (zoals ik net al schreef) had ik een achterstand, maar toen de turbo in zijn 2 aansloeg was de Golf een stipje in mijn achteruitkijkspiegel!

Geen enkele